Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Σχόλιου Δορυφόρου για τη ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης ταξιδιών στην Ελλάδα και οι Έλληνες συνταξιούχοι που ζουν στο εξωτερικό

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που πρέπει να συμπληρωθεί από όλους όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και ανακοινώθηκε χθες από τα συναρμόδια Ελληνικά Υπουργεία προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις.

Κάποιες αντιδράσεις πιστεύουμε ότι είναι δικαιολογημένες άλλες τις κρίνουμε υπερβολικές (κυρίως από γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες).

Στο σημείο όμως που υπάρχει αντικειμενικά θέμα είναι στους Έλληνες (αλλά και αλλοδαπούς) συνταξιούχους οι οποίοι λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο (όπως κάνουν συνήθως).


Ακόμη και αν ζητήσουν τη βοήθεια φίλων και συγγενών στη συμπλήρωση της φόρμας (που είναι μόνο στην αγγλική γλώσσα) και καταχωρήσουν τα στοιχεία τους πόσοι απ αυτούς έχουν Ε- μαιλ για να τους σταλεί ο κωδικός;

Και αν χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική διεύθυνση των παιδιών τους ή των συγγενών τους πόσοι έχουν κινητά τηλέφωνα που δίνουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τον κωδικό.

Πάνω από 100.000 Έλληνες συνταξιούχοι ζουν στις χώρες της Ευρώπης και περίμεναν τη στιγμή που θα άνοιγαν τα σύνορα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Αλλά και πολλοί άλλοι συνταξιούχοι από άλλες χώρες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν ανάλογα προβλήματα.

Σαφώς και η υγεία των κατοίκουν στην Ελλάδα και η προστασία τους αποτελεί προτεραιότητα.

Όμως υπάρχουν τρόποι που μπορούν να κάνουν πιό εύκολη την καταχώρηση στοιχείων για όσους έχουν δυσκολίες.

Το ΦΕΚ αναφέρεται και σ έντυπη δήλωση. Αρα οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να ενημερώσουν για τον τρόπο με τον οποίο όποιος δεν μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή να καταxωρήσει τα στοιχεία σε έντυπο έτσι ώστε και οι συνταξιούχοι να μπορέσουν να κάνουν επιτέλους τις κρατήσεις τους για το ταξίδΙ τους που φέτος έχει αναβληθεί πολλές φορές.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.