Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Ο Έλληνας ταξιτζής που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ

Ο Έλληνας ταξιτζής που έκανε τα περισσότερα χιλιόμετρα με το ίδιο αμάξι και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ

Με δυσπιστία είναι η αλήθεια αντιμετωπίσαμε το συγκεκριμένο άρθρο στη σελίδα enimerotiko.gr που μας κοινοποίησε ένας φίλος. Όμως τελικά διαπιστώσαμε από μεγάλα
ελληνικά και γερμανικά ΜΜΕ ότι επρόκειτο για ένα αληθινό γεγονός και αν και είναι 8 μήνες παλιό το αναδημοσιεύουμε:


Ούτε η εταιρεία που κατασκεύασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν μπορούσε να πιστέψει ότι διένυσε 4,6 εκ. χιλιόμετρα. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Σαχινίδης από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σαχινίδης είναι οδηγός ταξί και έκανε 4,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα με το ίδιο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes Benz 240D κατασκευής έτους 1976.

Αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία αυτοκινήτων να του ζητήσει να ‘’δωρίσει’’ το αυτοκίνητο στο Μουσείο της στην Στουτγάρδη. Ο λόγος; Έσπασε παγκοσμίως το ρεκόρ διανυθέντων χιλιομέτρων, για κάθε τύπου αυτοκινήτου της σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το αυτοκίνητο που έσπασε όλα τα κοντέρ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το 1981 ο κος Σαχινίδης, έχοντας όνειρο να γίνει ένας επαγγελματίας οδηγός ταξί και με την βοήθεια του αδερφού του έφεραν μεταχειρισμένο από την Γερμανία (ήδη 4 ετών τότε), το εν λόγω ταξί.

Κατόπιν, στα 23 χρόνια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, ο κ. Σαχινίδης με υπερηφάνεια εξυπηρέτησε αρκετούς αξιωματούχους και αστέρες, όπως ο αστέρας του ποδοσφαίρου Gerd Müller, ενώ μετέφερε επίσης ανθρωπιστικά αγαθά σχεδόν τετρακόσιες φορές στην υπό πόλεμο τότε Σερβία.

Το 2004 και αφού παρέδωσε το αυτοκίνητο στο μουσείο της Mercedes, έλαβε ως αντάλλαγμα από τον πρόεδρο της Alexander Paufler ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο C200 CDI.

Επί 23 χρόνια το ταξί «τού έδινε ψωμί και δεν τον άφησε ποτέ στο δρόμο». Ωστόσο, οικονομικές δυσκολίες δεν του επέτρεψαν να το αντικαταστήσει με αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας. Στα 23 αυτά χρόνια μετέφερε σημαντικούς ανθρώπους από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Στο ταξί του μπήκαν ο βουλευτής τότε και νυν Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Γερμανός ποδοσφαιριστής Γκερτ Μίλερ, η Δέσπω Διαμαντίδου, ο Μάνος Κατράκης, ο Αλέκος Σακελλάριος, η Μαρινέλλα, ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Έκανε αμέτρητα ταξίδια στο εξωτερικό, εξ ου και ο αστρονομικός αριθμός των χιλιομέτρων. «Όταν πήρα το ταξί, ήταν λίγα τα Μερσεντές που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα, ενώ είχα το πλεονέκτημα να μιλάω γερμανικά, καθώς έζησα 15 χρόνια στη Γερμανία. Έτσι, συνεργαζόμουν με τουριστικά γραφεία, τα οποία μου έστελναν πελάτες για τους μεταφέρω εντός Ελλάδος, αλλά και στις γύρω χώρες. Μετέφερα επιχειρηματίες στα Σκόπια, τη Γερμανία, την Μπάνια Λούκα, πήγα οκτώ φορές στην Τουρκία και περισσότερες από 90 στη Βουλγαρία. Μάλιστα, το 1993, διασχίζοντας την εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία, συνόδευσα μέχρι το Βελιγράδι φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια, μεταφέροντας τον συνοδό της αποστολής, επιχειρηματία Στέφανο Μήλιο, τον μόνο άνθρωπο που είχε τότε άδεια εισόδου στη χώρα».

Το αυτοκίνητο αχώριστος σύντροφος για 23 χρόνια

Το ταξί του δεν τον άφησε ποτέ στον δρόμο. Για 23 χρόνια ήταν ο «αχώριστος σύντροφός» του. Αυτό, όπως λέει, οφείλεται και στην καλή συντήρηση του ταξί, την οποία επιμελούνταν ο ίδιος ως μηχανικός αυτοκινήτων. «Θυμάμαι το 1989, όταν είχε πέσει πολύ χιόνι στη Θεσσαλονίκη και επί δύο εβδομάδες δεν κυκλοφορούσε κανένα αυτοκίνητο ούτε λεωφορεία. Τότε, δουλεύαμε μόνο δέκα ταξί. Πήρα μία κοπέλα από τη Μητροπόλεως για να την πάω στην Περαία. Στη μέση της διαδρομής μάς σταμάτησε η Τροχαία και μας είπαν ότι ο δρόμος δεν «περπατάει». Τελικά την πήγα με ευθύνη μου, καθώς ήμουν μαθημένος στα χιόνια. Στην επιστροφή βρήκα εννέα κοπέλες που είχαν σχολάσει από βιοτεχνία, δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν και είχαν παγώσει. Κατάφεραν να χωρέσουν στο ταξί, αφού κάθισαν δύο μπροστά και επτά πίσω!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.