Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Ποια είναι τα επίσημα δεδομένα για ταξίδια στην Ελλάδα (για Έλληνες)

Ο Δορυφόρος συγκέντρωσε όλα τα επίσημα δεδομένα όσον αφορά τα ταξίδια στην Ελλάδα από ισχύουν από σήμερα 1η Ιουλίου που άνοιξαν σύνορα και αεροδρόμια της χώρας.

1. Για όλους τους ταξιδιώτες είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/#/ τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in (72 ώρες για πλοία και ΙΧ) - Ισχύει έως
31 Αυγούστου.
(Υπάρχουν πιέσεις ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμπλήρωσης στοιχείων σε έντυπο)

2.  Ταξιδιώτες θα υποβάλλονται σε τυχαία δειγματοληπτικά τεστ. Όσοι υποβληθούν σε τεστ θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τον τελικό τους προορισμό και θα μπουν σε αυτο-καραντίνα (έως 24 ώρες) μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
(Υπάρχει έντονη πίεση από τουριστικούς παράγοντες να καταργηθεί η 24ωρη καραντίνα και σύμφωνα με πληροφορίες του Δορυφόρου αναμένεται αλλαγή της απόφασης στην κατεύθυνση αυτή)

3. Τα βόρεια χερσαία σύνορα είναι για Έλληνες πολίτες ανοιχτά. Στην φόρμα μπορεί να υπάρχει μόνο η επιλογή των συνόρων στον Προμαχώνα αλλά ο Έλληνας πολίτης μπορεί να δηλώσει μεν τον Προμαχώνα αλλά θα του επιτραπεί η είσοδος και από τα υπόλοιπα σύνορα.

4.  Δεν επιτρέπονται πτήσεις από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και την Σουηδία.

5. Εκτός των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ επιτρέπονται πτήσεις από και προς την Ελλάδα με Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

6. Κριτήριο σ όλα τα παραπάνω αποτελεί η χώρα κατοικίας και όχι η υπηκοότητα. Δηλαδή ο πολίτης με σουηδική υπηκοότητα που ζει στη Γερμανία μπορεί να ταξιδέψει αντίθετα ο Γερμανός που ζει στη Σουηδία όχι.
7. Προκειμένου να αποδείξουν τον τόπο κατοικίας τους οι πολίτες τρίτων χωρών δύνανται να προσκομίζουν την άδεια παραμονής τους, την άδεια εργασίας τους, την ταυτότητά τους, εφόσον αναγράφει τον τόπο διαμονής και/ή την άδεια οδήγησης ή άλλα έγγραφα.

8. Για πολίτες τρίτων χωρών ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις : Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων Πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν, επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις & απαραίτητες μετακινήσεις.

9. Πολίτες από τις περιοχές Gütersloh και Warendorf στη Βόρεια Ρηνανία-δεν γίνονται δεκτοί στα ξενοδοχεία της Μεσογείου εάν δεν έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ Alltours. Η Αυστρία απαιτεί επίσης αρνητικό τεστ κορωνοϊού για επισκέπτες των περιοχών αυτών.

10. Δεν προκύπτει από καμία ανακοίνωση ότι πολίτης που θα έχει υποβληθεί σε τεστ στη χώρα αναχώρησης (Γερμανία) θα μπορεί να αποφύγει τυχαίο δειγματοληπτικό τεστ στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω αποτελούν επίσημα στοιχεία μόνο από επίσημες και ισχύουν μέχρι σήμερα που γράφτηκε η ανάρτηση.

Για κάθε αλλαγή θα σας ενημερώσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.