Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΛΕΙΨΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΜΕ 50 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Λειψία προμηθεύει με 50 λεωφορεία την αδελφοποιημένη της πόλη Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, η εταιρία αστικώνμεταφορών του Δήμου Λειψίας μεταβιβάζει συνολικά 50 λεωφορεία στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τον οποίο εδώ και χρόνια είναι αδελφοποιημένοι. Τα πρώτα δέκα λεωφορεία ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 27 Αυγούστου 2020. «Έχουμε
εμπλακεί στη διαδικασία από τις αρχές του έτους έπειτα από συζήτηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Εκ μέρουςτης   Ελληνογερμανικής   Συνέλευσης, χαίρομαι ιδιαίτερα που μετά  τον συντονισμό μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων της Λειψίας και της Θεσσαλονίκης, μπορεί τώρα να ξεκινήσει η μεταφορά των 50 λεωφορείων. 

Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει τη διασυνοριακή συνεργασίασε  επίπεδο δήμων  και δείχνει ότι η ΕΓΣ είναι ένα πρότυπο για την Ευρώπη», δήλωσε ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίαςκαι Ανάπτυξης και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Καγκελαρίου ΆνγκελαΜέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε. Η επιτυχία υτού του έργου δείχνει την προστιθέμενη αξία της διαδημοτικής συνεργασίας - ακόμη και πέρα από τα σύνορα μιας χώρας.Αμφότερες οι δύο πόλεις επωφελούνται   από  αυτό το εγχείρημα μεαποτέλεσμα την ενίσχυση των τοπικών δημόσιων συγκοινωνιών τους.

Με αυτήν την ευκαιρία σε δύο από τα λεωφορεία τοποθετήθηκαν από την Ελληνογερμανική Συνέλευση  και την πόλη της Λειψίας τα εμβλήματα και τα λογότυπα όλων των εμπλεκομένων φορέων καθώς καιτα σήματα των δύο πόλεων. Αυτά τα λεωφορεία γίνονται πλέον σύμβολοτης ζωντανής αδελφοποίησης των πόλεων, της δημοτικής αλληλεγγύηςκαι της επιτυχούς συνεργασίας. 

Η ΕΓΣ είναι περήφανη που συνέβαλλε σε αυτήν την επιτυχία και θασυνεχίσει να προωθεί ενεργά τις συνεργασίες μεταξύ δήμων των δύοχωρών. Εάν ενδιαφέρεστε για μια συνεργασία με γερμανικούς δήμους,μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελληνογερμανική Συνέλευση και ηομάδα μας θα χαρεί να σας συμβουλεύσει και να σας παρέχει οργανωτικήυποστήριξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.