Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Αττική lockdown: Τι θα σήμαινε αυτό για αεροπορικές συνδέσεις Γερμανίας - Aθήνα

Απάντηση σε ερώτημα αναγνωστών σχετικά με το ενδεχόμενο επιπλέον περιοριστικών μέτρων στην Αττική (lockdown) και το τι θα σήμαινε αυτό για αεροπορικές συνδέσεις Γερμανίας - Aθήνα 

Κατά κανόνα δεν θα αλλάζει κάτι στις προγραμματισμένες πτήσεις.

Για όσους επιστρέφουν από Αθήνα στη Γερμανία θα τεθεί θέμα καραντίνας (τεστ) μόνο αν η Γερμανία

κηρύξει την Αττική επικίνδυνη περιοχή.

Και σ αυτήν την περίπτωση όμως ο ταξιδιώτης θα πρέπει να έχει διαμονή στην Αθήνα δηλ δεν θα ισχύει για κάποιον ταξιδιώτη που έκανε διακοπές π.χ. στην Πάτρα και απλά χρησιμοποίησε το αεροδρόμιο των Αθηνών για την πτήση Ελλάδα - Γερμανία.

Πόσο κοντά είναι η Αττική να θεωρηθεί "επικίνδυνη" περιοχή ;

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κρουσμάτων του τελευταίου 7ημέρου στην Αττική καταγράφηκαν μ.ο. 163 κρούσματα ημερησίως. Για να φθάσει τον κρίσιμο αριθμό των 50 ανά 100.000 κατοίκους πρέπει να έχει έναν μέσο όρο περίπου 250 κρουσμάτων ημερησίως.

Η συμπλήρωση της φόρμας για ταξίδι στην Ελλάδα ισχύει έως 30 Σεπτεμβρίου. Εκτίμησή μας είναι ότι θα συνεχιστεί η συγκεκριμένη υποχρέωση.

Τα παραπάνω στοιχεία της απάντησης στηρίζονται στην πρακτική που ακολουθείται από την Γερμανία στις χώρες που θεωρεί "επικίνδυνες". Δεν αποκλείονται αλλαγές που θα προκληθούν από επιπλέον οδηγίες τόσο της Ελληνικής όσο και Γερμανικής πλευράς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.