Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Bαυαρία: Τα Χριστουγεννιάτικα παζάρια θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας

 "Αν τα νέα κρούσματα είναι πάνω από τα 50 τότε είναι λιγότερο πιθανό να πραγματοποιηθούν στις συγκεκριμένες περιοχές τα χριστουγεννιάτικα παζάρια" δήλωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder.

"Ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, καθώς είναι διαφορετικό όσον αφορά την ιχνηλάτηση όταν μια επαρχία έχει περάσει τα 70 κρούσματα ανά 100.000 καπό μια μεγάλη πόλη με πάνω από 50 ανά 100.000 κατοίκους"

Σήμερα το όριο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους έχουν ξεπεράσει πόλεις όπως München, Augsburg, Schweinfurt, Weiden αλλά και νπεριφέρειες όπως Regen, Rottal-Inn και Berchtesgadener Land.

Ταυτόχρονα ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Aiwanger δήλωσε ότι τα χριστουγεννιάτικα παζάρια κάνουν καλό στη ψυχή και θα ήταν λάθος να ακυρθωθούν από τώρα. 

Τέλος, κριτική στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας από τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης (SPD) Horst Arnold δηλώνοντας ότι με συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν τα υπαίθρια χριστουγεννιάτικα παζάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου