Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Πρωθυπουργός Έσσης: "Θα πάρουμε σκληρές αποφάσεις "

Ο Πρωθυπουργός της Έσσης Volker Bouffier δήλωσε στην Frankfurter Allgemeinen Zeitung "Θα πάρουμε  γα την Γερμανία κάποιες αποφάσεις που θα πονέσουν και δεν είναι όμορφες" (στην αυριανή συνάντηση Πρωθυπουργών κρατιδίων με Μέρκελ),

" H κατάσταση είναι περισσότερο δραματική από όσο νομίζουν πολλοί." ,,Αρχίζει να διαπιστώνεται πρόβλημα

με τα κρεβάτια στα νοσοκομεία" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός της Έσσης.

Στο κρατίδιο της έσσης των 6,3 εκ κατοίκων καταγράφηκαν 1.348 νέα κρούσματα, 34.200 συνολικά και 611 θανάτους/. Με εξαίρεση τον Πρωθυπουργό της Θουρυγγίας που δηλώνει αντίθετος σ έναν "κλείσιμο" (Lockdown) όλοι οι άλλοι Πρωθυπουργοί που έχουν κάνει δηλώσεις κάνουν αναφορά σε επιπλέον μέτρα.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι ότι σχολεία, νηπιαγωγεία, θα παραμείνουν (όσο αυτό είναι εφικτό) ανοιχτά αλλά ότι θα αποφασιστούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα. Το μέχρι που θα φθάσουν τα μέτρα, αν δηλαδή θα είναι μερικό "κλείσιμο" ή μεγαλύτερο θα φανεί αύριο.

Σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι το Lockdown που ζήσαμε την άνοιξη αλλά οι περιορισμοί θα αυξηθούν.

Ο Söder, Πρωθυπουργός της Βαυαρίας (που από την αρχή ήταν υπέρ της σκληρής γραμμής) δήλωσε ότι πρέπει να αποφασιστοεί ενιαία γραμμή που θα ισχύει για όλη τη Γερμανία. "για την οικονομία είναι μεγαλύτερη η καταστροφή αν σέρνεται" 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.