Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

M. Τσόκος: Οι παράπλευρές επιπτώσεις της πανδημίας είναι επικίνδυνες

O Μιχάλης Τσόκος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής και Εγκληματολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Σαριτέ του Βερολίνου 

Στην εκπομπή NDR-Talkshow συμμετείχε ο Έλληνας ιατροδικαστής, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής και Εγκληματολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Σαριτέ του Βερολίνου Μιχάλης Τσόκος (ο πατέρας του ήταν Έλληνας αξιωματικός στο ναυτικό ενώ η μητέρα του είναι γερμανίδα ιατρός).

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από την κρίση παρόλο που δεν έχουν κολλήσει οι ίδιοι τον ιό. «Μόνο την περασμένη εβδομάδα, κάναμε αυτοψία πολλές φορές

άτομα που δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ τα σπίτια τους από τότε που ξεκίνησε το κλείσιμο (λοκντάουν)», δήλωσε ο Τσόκος.

Οι άνθρωποι ήταν ήδη στο διαμέρισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα- "ετοιμασμένοι με μάσκες αερίων και αστροναύτη ", διευκρίνισε ο ιατροδικαστής.

Ο Τσόκος εξηγεί περαιτέρω ότι το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται ξανά και ξανά. Πολλοί άνθρωποι επίσης δεν πήγαν στο νοσοκομείο  εξαιτίας όλων των σεναρίων κινδύνου , κυριάρχησε ο φόβος για την έξοδο από το σπίτι".

Ο 53χρονος έχει ήδη πίσω του μια μακρά καριέρα . Ο ειδικός ιατροδικαστικός εξέτασε περισσότερα από 300.000 πτώματα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Μεταξύ άλλων, ο Τσόκος ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη στο τσουνάμι του 2004 για να βοηθήσει στον εντοπισμό των θυμάτων.

Ιδιαίτερη δημοσιότητα είχε όταν μετά από την δολοφονική σιγή 90 χρόνων ο ιατροδικαστής Μιχάλης Τσόκος αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό για τη Ρόζα Λούξεμπουργκ. Σκόπιμα είχαν παραδώσει , τον Ιούνη του 1919 , λάθος πτώμα για ταφή. Τα ¨υπολείμματα¨της πραγματικής σορού της Επαναστάτριας βρίσκονται στα υπόγεια της Πανεπιστημιακής Κλινικής ¨Charite¨ του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.