Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Aegean για ταξίδια από και προς Ελλάδα

Ταξιδιωτικές οδηγίες

Δεδομένης της κατάστασης που όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε, αλλαγές στις αποφάσεις για τις πτήσεις από/προς τις χώρες γίνονται καθημερινά από τις αρμόδιες αρχές.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως με βάση απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ισχύουν τα παρακάτω:

Τα ταξίδια εντός Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της

Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται κανονικά, με αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα πτήσεων λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Οι επιβάτες επιτρέπεται να ταξιδεύουν εφόσον φέρουν επίσημο χαρτί που πιστοποιεί ότι το ταξίδι πραγματοποιείται για λόγους υγείας, επιστροφή στον τόπο κατοικίας ή για επαγγελματικούς λόγους. 

Τα ταξίδια από/προς Ελλάδα πραγματοποιούνται κανονικά, με αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα πτήσεων λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Ελλάδα. 

Όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων με προορισμό την Ελλάδα είτε με απευθείας πτήση από το εξωτερικό είτε με πτήση ανταπόκρισης στην Ελλάδα με τελικό προορισμό πάλι εντός Ελλάδας, υποχρεούνται μέχρι και την προηγούμενη ημέρα από την ημέρα της πτήσης αναχώρησής τους, να έχουν συμπληρώσει το Passenger Locator Form (PLF). 

Από τις 11/11/2020, όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων με προορισμό την Ελλάδα, υποχρεούνται εκτός από το να έχουν συμπληρώσει το Passenger Locator Form μέχρι και την προηγούμενη ημέρα από την ημέρα της πτήσης αναχώρησής τους, να φέρουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για τον COVID-19 το οποίο θα έχουν πραγματοποιήσει κατά τις τελευταίες 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα και θα είναι απαραιτήτως μεταφρασμένο στα αγγλικά. Εξαίρεση αποτελούν τα παιδιά έως 10 ετών και οι transit επιβάτες (που έρχονται από εξωτερικό και συνεχίζουν το ταξίδι τους μέσω Ελλάδας σε άλλη χώρα του εξωτερικού). 

Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν από Ελλάδα προς Κύπρο και Ιταλία απαιτείται να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για τον COVID-19. Περισσότερα παρακάτω, στις ταξιδιωτικές οδηγίες ανά χώρα.  

-----
Η Aegean δεν θα προβεί σε καμία ακύρωση ή μεταβολή των δημοσιευμένων της δρομολογίων εξαιτίας του lockdown για τον κορωνοϊό, τόσο για το δίκτυο εσωτερικού όσο και για το δίκτυο εξωτερικού το Σάββατο 7/11, την Κυριακή 8/11, αλλά και τη Δευτέρα 9/11.

Επιπλέον, οι επιβάτες θα μπορούν να αλλάξουν τα εισιτήρια τους με ημερομηνία ταξιδιού καθ’ όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, και συγκεκριμένα από 7/11 έως και 30/11, σε άλλη ημερομηνία εντός ή εκτός αυτού του διαστήματος, χωρίς rebooking fee. Οι αλλαγές αυτές μπορούν να γίνουν άμεσα από το website της εταιρείας ή κατόπιν επικοινωνίας με το ταξιδιωτικό πρακτορείο που εξέδωσε τα εισιτήρια, χωρίς να χρειάζεται επικοινωνία με το call center της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.