Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ΦΕΚ: Tι προβλέπεται για ταξιδιώτες από και προς Ελλάδα

To τεστ θα μπορεί να έχει διεξαχθεί μέχρι 72 ώρες πριν το ταξίδι ανακοινώθηκε σήμερα (και όχι 48 που είχε ανακοινωθεί την περασμένη Πέμπτη από την Κυβέρνηση) σύμφωνα με το ΦΕΚ της Κυβέρνησης

Αναφορικά με όσους θέλουν να εισέλθουν στη χώρα, θα πρέπει επίσης να έχουν υποχρεωτικά και αρνητικό τεστ PCR. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες των πτήσεων εξωτερικού αλλά και όσοι

εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ PCR που να έχει διεξαχθεί μέχρι 72 ώρες πριν. Απ' όλες τις πύλες εισόδου το τεστ PCR πρέπει να είναι 72 ώρες από τη λήψη του σχετικού δείγματος. Υπάρχει μια μεταβατική περίοδος και τα παραπάνω μέτρα ξεκινούν να εφαρμόζονται από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.

Ακόμη, παραμένει υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και η επίδειξη του QR code για όλους όσους έρχονται από το εξωτερικό, ενώ ξεκινώντας από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου όλοι οι Έλληνες που ταξιδεύουν προς χώρες του εξωτερικού θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα PLF στη σελίδα travel.gov.gr., 24 ώρες πριν το ταξίδι. Στη φόρμα περιλαμβάνονται τα στοιχεία προέλευσης του ταξιδιώτη, τα στοιχεία διαμονής στη χώρα προορισμού καθώς και τα στοιχεία των μελών της οικογένειας που ταξιδεύουν μαζί. Μια φόρμα ανά οικογένεια είναι αρκετή.

Η αεροπορική μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών, επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.