Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Kronen Zeitung: Επίθεση σε συναγωγή και πυροβολισμοί στο κέντρο της Βιέννης

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς από την επίθεση.

Σύμφωνα με την Kronen Zeitung ο φερόμενος δράστης αυτοκτόνησε, πυροδοτώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του.

----
Σε εξέλιξη βρίσκεται το βράδυ της Δευτέρα, επιχείρηση της αστυνομίες, μετά από ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Βιέννης, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αυστριακή αστυνομία στο twitter, κάνοντας λόγο για αρκετούς τραυματίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, με την αυστριακή εφημερίδα Falter, η οποία

επικαλείται το ΥΠΕΣ, υπάρχει ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες. «Τρομοκρατικό χτύπημα στη συναγωγή της Βιέννης. Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες» γράφει ο ίδιος μέσω Twitter.

Η εφημερίδα τόνισε ότι η επίθεση έγινε στο δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης. Η Kronen Zeitung και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πυροβολισμούς στην περιοχή μιας γειτονικής πλατείας.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας φρουρός αστυνομικός λέγεται ότι πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή. Πρόσθεσε ότι ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Bίντεο που αναρτήθηκαν δείχνουν την αστυνομία σε δράση, ακούγονται πυροβολισμοί ενώ φαίνονται και τραυματίες.

 Το ιστορικό, δηλώσεις Κουρτς και Μακρόν και οι τελευταίες εξελίξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.