Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Markus Söder : Παράταση των περιορισμών και μετά τις 30.11.

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας σήμερα στο ARD για περιοριστικά μέτρα, σχολεία, γιορτές Χριστουγέννων 

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder δεν άφησε περιθώρια για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε συνέντευξη πριν από λίγο στην εκπομπή Bericht aus Berlin στο ARD .

Το πιθανότερο είναι να επεκταθεί η

"μερική απαγόρευση" που ισχύει έως 30 Νοεμβρίου. 

Ωστόσο, πρέπει να είναι σαφές ότι έχουμε το «πιο ήπιο κλείδωμα στην Ευρώπη» και ότι το τρέχον "απαγορευτικό" στη Γερμανία είναι επίσης πιο ήπιο από ό, τι την άνοιξη, είπε ο Söder. 

"Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, το ποσοστό θανάτων αυξάνεται."

Εν όψει της συνάντησης της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων ο Söder επισήμανε «Σίγουρα θα προτείνουμε να επεκταθεί χρονικά ή να εμβαθύνουμε το κλείδωμα». 

Εκτός από τους περαιτέρω περιορισμούς στις επαφές, το θέμα των σχολείων πρέπει επίσης να συζητηθεί. Για παράδειγμα, η υποχρέωση μάσκας στα δημοτικό σχολείο ή εναλλακτική διδασκαλία μαθημάτων στις μεγαλύτερες τάξεις είναι προς συζήτηση. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένοι με μάσκες.

Λιγότερη πίεση στους μαθητές

Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η πίεση στα σχολεία - για παράδειγμα, είναι πιθανό να γίνουν λιγότερες εξετάσεις και αυτό γιατί δεν πρέπει να συμβαίνει μαθητές λόγω της πανδημίας να χάσουν την προαγωγή. 

Προτεραιότητα μας τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία να παραμείνουν ανοιχτά. Θα πρέπει επίσης να εξεταστεί εάν θα ξεκινήσουν νωρίτερα οι χριστουγεννιάτικες διακοπές ή να τελειώσουν αργότερα.

Τα Χριστούγεννα 

Τα Χριστούγεννα δεν θα είναι "κανονικά" Χριστούγεννα φέτος. "Θα πρέπει να γιορτάζεται με την οικογένεια, αλλά ίσως όχι με την ευρύτερη οικογένεια", δήλωσε ο Söder.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς τον ανησυχεί περισσότερο. Είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξουν "μεγάλα πάρτι και μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων, για παράδειγμα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου" με την ευκαιρία της αλλαγής του έτους.

Είναι σημαντικό να αναπτυχθεί μια προοπτική. "Ήρθε η ώρα για ένα πραγματικό σχέδιο", λέει ο Söder. "Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια."

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Olaf Scholz είπε επίσης στο "Bild am Sonntag" ("BamS"): "Όλα δείχνουν ότι οι τρέχοντες περιορισμοί θα πρέπει να συνεχιστούν για λίγο και μετά τις 30 Νοεμβρίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.