Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Γερμανία: 30 Νοεμβρίου μπορείτε να αλλάξετε ασφάλεια ΙΧ

Οι ασφάλειες αυτοκινήτου και συγκεκριμένα τόσο η ασφάλιση αστικής ευθύνης (Haftpflicht) όσο και η επιπλέον ασφάλιση (Kaskoversicherungen) μπορούν να καταγγελθούν κάθε χρόνο. 

Η προσθεσμία είναι ένα μήνα πριν την ολοκλήρωση του έτους ασφάλισης, Μέχρι πρότινος όλες οι ασφάλειες των ΙΧ ήταν ανά ημερολογιακό έτος. Συνεπώς ασφάλειες που έχουν κλειστεί πριν από λίγα χρόνια η

ημερομηνία καταγγελίας είναι 30 Νοεμβρίου.

(Αρκετές όμως ασφαλιστικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια ορίζουν πλέον άλλη προθεσμία).

Για να είναι η καταγγελία νόμιμη πρέπει να στείλετε έγγραφή καταγγελία του συμβολαίου ώστε αυτή να φθάσει στην ασφαλιστική εταιρεία το αργότερο 30 Νοεμβρίου.

Ετσι λήγει η σύμβαση στις 31 Δεκεμβρίου.

Προσοχή ! Αν η ασφαλιστική σας εταιρεία σας ενημερώσει για αύξηση τέλη Νοεμβρίου ή πολύ περισσότερο το Δεκέμβριο τότε έχετε δικαίωμα καταγγελίας του συμβολαίου και αργότερα ("außerordentliche Kündigung").

Μερικές συμβουλές

1. Οι Ασφαλιστές διαφέρουν

Όπως συμβαίνει με όλα όσα αγοράζετε, προϊόντα που μπορεί να φαίνονται ίδια έχουν διαφορετικές τιμές, ανάλογα με την εταιρεία. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ψωνίζοντας κατόπιν σύγκρισης.

2. Μην λαμβάνετε υπόψιν μόνο την τιμή

Μια χαμηλή τιμή δεν είναι ευκαιρία εάν ο ασφαλιστής σας καθυστερεί να σας εξυπηρετήσει. Ερευνήστε το ιστορικό εξυπηρέτησης πελατών του ασφαλιστή, καθώς και την οικονομική του σταθερότητα. Επίσης υπάρχουν ασφάλειες που δίνουν μεγαλύτερη κάλυψη σε περίπτωση ζημιών χωρίς να είναι ακριβόετερες.

3. Επεκταθείτε πέρα από τα βασικά

Η νόμοι μας απαιτούν μόνο μία ελάχιστη ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης, αλλά, θα πρέπει να ψάξετε για περισσότερη κάλυψη από αυτήν.

4.  Απαιτήστε εκπτώσεις

Οι ασφαλιστές παρέχουν εκπτώσεις για να ανταμείψουν την οδική συμπεριφορά που μειώνει τον κίνδυνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.