Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Γερμανία: Τι αναφέρει η απόφαση για "εργασία από το σπίτι"

O Υπουργός Εργασίας Heil εξέδωσε τον κανονισμό που αφορά την "εργασία από το σπίτι" στο πλαίσιο της χθεσινής απόφασης Καγκελαρίου και Πρωθυπουργών κρατιδών.

Στόχος: Όπου είναι εφικτό, οι εργοδότες θα πρέπει τώρα να προσφέρουν στους εργαζόμενους τους εργασία από το σπίτι. 

"Εάν δεν υπάρχουν επιτακτικοί επιχειρησιακοί λόγοι για το αντίθετο, οι

εργοδότες πρέπει να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους εργασία από το σπίτι ", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Hubertus Heil κατά την παρουσίαση του σχετικού κανονισμού.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν ή να εφαρμόσουν μια προσφορά για εργασία από το σπίτι Εάν, για παράδειγμα, το σπίτι που μετατρέπεται σε γραφείο δεν διαθέτει βασικό ψηφιακό εξοπλισμό όπως WiFi ή φορητό υπολογιστή, η βασική υποχρέωση δεν ισχύει

Όταν ρωτήθηκε πώς θα ελέγχεται ο κανονισμός, συμβούλεψε τους εργαζόμενους να μιλήσουν πρώτα με τον εργοδότη τους ή, σε περίπτωση αμφιβολίας, να επικοινωνήσουν με το συμβούλιο εργασίας και, σε "περιπτώσεις  συγκρούσεων", με τις αρχές υγείας και ασφάλειας των ομοσπονδιακών κρατών Οι αρχές θα παρέμβουν μόνο σε ειδικές  περιπτώσεις και πρόστιμα θα επιβληθούν μόνο σε περιορισμένες ή κραυγαλέες περιπτώσεις. Αλλά αυτό (πρόστιμο) δεν είναι η προτεριαότητα, είπε ο υπουργός.

Δέκα τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο

Επιπλέον, θα ισχύουν αυστηρότεροι κανονισμοί για την υγεία και την ασφάλεια στον χώρο εργασίας όσον αφορά τις αποστάσεις και την προστασία . Εάν οι εργασιακοί χώροι  χρησιμοποιούνται από πολλά άτομα ταυτόχρονα, πρέπει να είναι διαθέσιμα δέκα τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο.

Σε εταιρείες με δέκα ή περισσότερους υπαλλήλους, αυτοί πρέπει να χωριστούν σε μικρότερες και σταθερές ομάδες εργασίας. Εάν δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανονισμοί  οι εργοδότες πρέπει να παρέχουν ιατρικές μάσκες προσώπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.