Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Γερμανία/BILD: «Tο 2022 το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού»

«Δυστυχώς μόλις το 2022 - Έρχεται το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» αναφέρει ως τίτλο  σύντομο ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Burkhard Uhlenbroich, Hans-Jörg Vehlewald και Nadja Aswad της εφημερίδας BILD :

Το Υπουργικό Συμβούλιο στην ειδική σύνθεσή του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αποφάσισε τη Δευτέρα την δημιουργία

πιστοποιητικού εμβολιασμού για χρήση στα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της BILD, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελεί μέρος της επέκτασης του ηλεκτρονικού αρχείου ασθενών για κινητές συσκευές. Με αυτό όσοι θα έχουν ήδη εμβολιαστεί θα μπορούν να εισέρχονται π.χ. σε συναυλίες ή σε εστιατόρια.

ΑΛΛΑ υπάρχει ένα πρόβλημα: Η προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης του πιστοποιητικού θα είναι μόλις τον Ιανουάριο του 2022.

Ο επικεφαλής της Μόνιμης Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμβολιασμών, Thomas Mertens, εμφανίζεται ανοιχτός στο εγχείρημα, το οποίο συζητείται εδώ και πολύ καιρό. Στον τομέα του ιδιωτικού Δικαίου, «σε κινηματογράφους, θέατρα, εστιατόρια και αεροπορικές εταιρείες, σίγουρα μπορώ να φανταστώ ένα τέτοιο πιστοποιητικό», δήλωσε ο Mertens στην BILD. «Έχει ήδη προβλεφθεί πολλές φορές σε διεθνές επίπεδο, οπότε δεν είμαστε σε θέση να το αποτρέψουμε».

Είναι σημαντικό, όμως, το να επαρκεί η προσφορά των εμβολιασμών, ούτως ώστε κανείς να μην μειονεκτεί. ΑΥΤΟ πιθανότατα θα συμβαίνει κατά την καθυστερημένη ημερομηνία έναρξης του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD από κυβερνητικούς κύκλους, ένα πρότυπο ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για κορωνοϊό εγκρίθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα τέλη Ιανουαρίου.

Αναμένεται να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι (για παράδειγμα στα κινητά τηλέφωνα).//

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.