Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Άγγελος Ασλανίδης: "Ανεπαρκές το σχέδιο νόμου για ΣΑΕ"

Στο πλαίσιο της κατάθεσης του νόμου για την επαναλειτουργία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού δημοσιεύουμε σήμερα τη θέση που μας έστειλε ο Άγγελος Ασλανίδης, πρ Αντιπρόεδρος ΣΑΕ το ποίο και το χαρακτηρίζει "ανεπαρκές" :

Η θέση του Αγγελου Ασλανίδη: 

Ανεπαρκές για τις ανάγκες των Αποδήμων Ελλήνων και των Ομογενών, το Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στην βουλή  διότι  όπως είχε διαμορφωθεί είχε ελλείψεις για τις οποίες οι απόδημοι εκφράσαμε επανειλημμένα τις διαφωνίες μας.  

Πέραν των ελλείψεων που είχε τότε, διότι

διαμορφώθηκε πρίν μιαν 7ετία, σήμερα που κατατέθηκε δεν έλαβε ο νομοθέτης υπ’ όψη τα εξής:

1) Οι τρόποι επικοινωνίας ήταν διαφορετικοί απ' ότι σήμερα με την Πανδημία, άρα και οι δεσμοί με την Πατρίδα διαφορετικοί. 

2) Επίσης το διαδίκτυο δίνει νέες δυνατότητες για να επικοινωνούν μεταξύ τους οι Απόδημοι Έλληνες, αλλά και με την Ελληνική Πολιτεία.

3) Χιλιάδες Έλληνες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδικτυακές συνελεύσεις συνεδριάσεις και να γίνεται επεξεργασία θεμάτων που ταλανίζουν τους Ελληνες στην αλλοδαπή. 

6) Εκτός από τους μόνιμα εγκατασταθέντες σε άλλες χώρες πολλοί νέοι, {πέραν των 500,000 ( πεντακοσίων χιλιάδων)} πήγαν να δουλέψουν, σε άλλες χώρες με την κρίση που μαστίζει την χώρα μας

7) Οι Οργανώσεις μας στο εξωτερικό σχεδόν έχουν διαλυθεί και η ΓΓΑΕ φέρει ακεραία την ευθύνη διότι δεν βοήθησε το ΣΑΕ να λειτουργήσει ( από το 2006 δεν γίνανε εκλογές παρά τις εκκλήσεις των ομογενών μας)

😎 Οι πρόνοιες του άρθρου 108 του συντάγματος κατέστησαν ανενεργής, με τον παλιά μέθοδο επαφών που έχει η ΓΓΔΔΑΕ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα και των υπαλλήλων της εν λόγω, υπηρεσίας. Χρειάζεται εκπαίδευση και εξειδίκευση προσωπικού, για να αντιμετωπισθούν οι σύγχρονες προκλήσεις.

Εισηγούμαστε:

Το σχέδιο Νόμου για το ΣΑΕ να αποσυρθεί, ως έχει και να γίνει εκσυγχρονισμός του , Ο Νόμος  θα αποτελεί τον δεσμό των Αποδήμων με την Ελλάδα. 

Εάν ψηφισθεί, ως έχει ο Νόμος και επειδή οι δεσμοί των Ελλήνων στα αλλογενή περιβάλλοντα έχουν αποδυναμωθεί, θα διαλυθούν τελείως οι οργανώσεις μας .

Άγγελος Ασλανίδης

Πρώην Αντιπρόεδρος ΣΑΕ

Προηγούμενες παρεμβάσεις :

Ολγα Σαραντοπούλου: Επιστολή προτάσεων για ΣΑΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.