Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Γερμανία: «Οι υπηρεσίες ασφαλείας απέτρεψαν ισλαμική τρομοκρατική επίθεση»

«Μετά τη σύλληψη τριών ανδρών στη Δανία και τη Γερμανία, ο Υπουργός Εσωτερικών Seehofer κάνει λόγο για ματαίωση τρομοκρατικής επίθεσης. Τα τρία άτομα λέγεται ότι συμμετείχαν τον Ιανουάριο στην αγορά αρκετών κιλών χημικών ουσιών»

Στο ρεπορτάζ  της εφημερίδας Die Welt αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών εκτιμά

ότι οι τρεις Σύροι που συνελήφθησαν στη Γερμανία και τη Δανία σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με το Υπουργείο, 17 Ισλαμικές επιθέσεις έχουν αποτραπεί στη Γερμανία από το 2009. «Οι Αρχές ασφαλείας μας απέτρεψαν και πάλι μια ισλαμική τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer (CSU). «Συνεργάζονται με τους ευρωπαίους εταίρους τους, συχνά απαρατήρητοι, αλλά βρίσκονται σε μεγάλη εγρήγορση», όπως είπε.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν τρία αδέλφια από τη Συρία, ένας από τους οποίους ζούσε στην Έσση και ένας στη Σαξονία-Άνχαλτ. Το περιφερειακό δικαστήριο (Dessau-Roßlau) στη Σαξονία-Άνχαλτ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τους άνδρες ηλικίας 33, 36 και 40 ετών. Η οικογένεια λέγεται ότι βρισκόταν στην Ευρώπη τουλάχιστον από το 2005. Τα εν λόγω άτομα κατηγορούνται για τον σχεδιασμό ενός σοβαρού βίαιου επεισοδίου εναντίον του κράτους, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γενικός Εισαγγελέας του Naumburg. Συγκεκριμένα, τα τρία άτομα λέγεται ότι συμμετείχαν στην αγορά αρκετών κιλών χημικών στην Πολωνία, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών.

Seehofer: «Η τρομοκρατία είναι διεθνής»

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Αστυνομίας συμμετείχε επίσης στην έρευνα. «Ευχαριστώ πολύ τις ομοσπονδιακές Αρχές, καθώς και τις Αρχές στη Σαξονία-Άνχαλτ και την Έσση», δήλωσε ο Seehofer. «Η τρομοκρατία είναι διεθνής, όπως και ο αγώνας μας ενάντια στην τρομοκρατία», πρόσθεσε σχετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γερμανικές Αρχές στο εξωτερικό ενημερώθηκαν για την παραγγελία των χημικών.

Η γερμανική αστυνομία παρακολουθούσε 617 ισλαμικές απειλές τον περασμένο Δεκέμβριο. «Επικίνδυνα» θεωρεί η αστυνομία τα άτομα που έχουν μεγάλη πιθανότητα να διαπράξουν ένα σοβαρό έγκλημα με πολιτικά κίνητρα. Περισσότεροι από τους μισούς έχουν γερμανική ιθαγένεια. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στο εξωτερικό, ενώ κάποιοι βρίσκονται στη φυλακή στη Γερμανία. Επιπλέον, 529 «σχετιζόμενα άτομα» αποθηκεύτηκαν πρόσφατα στις βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας. Αυτή είναι οι ορολογία για τα άτομα που η Αστυνομία εκτιμά ότι θα μπορούσαν να εμπλακούν σε ένα τέτοιου είδους έγκλημα ή θα το υποστήριζαν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η ομάδα εργασίας του Κοινού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και των κρατιδίων αντιμετώπισε 181 ισλαμικές απειλές και 151 «σχετιζόμενα άτομα». Η ομάδα έχει ως καθήκον να προωθεί την απέλαση εξτρεμιστών αλλοδαπών που θεωρούνται επικίνδυνοι. Τον Δεκέμβριο του 2016, ένας απορριφθείς αιτών άσυλο από την Τυνησία, ο οποίος δεν είχε απελαθεί, μεταξύ άλλων, λόγω ελλειπών εγγράφων, σκότωσε δώδεκα άτομα στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.