Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Γερμανία: Η τάση μείωσης κρουσμάτων φαίνεται να έχει σταματήσει

Η τάση μείωσης των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία φαίνεται να έχει σταματήσει και η χώρα βρίσκεται πάλι σε «σημείο καμπής», σύμφωνα με τον Lothar H. Wieler επικεφαλής του Robert Koch Institut (RKI) .

«Ο αριθμός των περιπτώσεων φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί  και το ποσοστό των επτά ημερών όχι μόνο δεν μειώνεται τόσο γρήγορα αλλά μάλιστα αυξάνεται σε ένα κρατίδιο, αυτό της Θουριγγίας»

, δήλωσε ο πρόεδρος του RKI Λόταρ Βίλερ σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο η πανδημία να επιδεινωθεί και πάλι λόγω νέων μεταλλάξεων.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είπε από την πλευρά του ότι είναι σαφές ότι ο ιός «δεν εγκαταλείπει έτσι απλά» και ότι η «πλευρική  κίνηση» στα ποσοστά μόλυνσης σημαίνει ότι απαιτείται προσοχή εάν η Γερμανία αποφασίσει να χαλαρώσει τους περιορισμούς του lockdown.

«Πρέπει να είμαστε πολύ συνετοί και προσεκτικοί στο άνοιγμα, ώστε να μην θέσουμε σε κίνδυνο αυτό που έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα», δήλωσε ο Σπαν, προσθέτοντας ότι η γερμανική εκστρατεία εμβολιασμού ανεβάζει συνεχώς ταχύτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.