Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

H Von der Leyen παραδέχεται λάθη στην προμήθεια εμβολίων

«Μετά από μακρά κριτική για την προμήθεια εμβολίων, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραδέχτηκε λάθη και παραλείψεις. Το επίκεντρο βρισκόταν στο ερώτημα εάν θα υπάρξει εμβόλιο, δήλωσε η Ursula von der Leyen.»

Στο ρεπορτάζ με πληροφορίες από το DPA αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen παραδέχτηκε παραλείψεις όσον αφορά στην προμήθεια των εμβολίων κατά του κορωνο|ϊού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΕΕ υποτίμησε τις επιπλοκές που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά την παραγωγή τέτοιων εμβολίων, δήλωσε η von der Leyen σε συνέντευξή της στη Süddeutsche Zeitung και άλλα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Σε απάντηση στην κριτική σχετικά με τη μεγάλη διστακτικότητα της ΕΕ όσον αφορά στις παραγγελίες, δήλωσε: «Φυσικά, μια χώρα μπορεί να παρομοιαστεί με ταχύπλοο. Η ΕΕ μοιάζει περισσότερο με δεξαμενόπλοιο».

Η γερμανίδα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ακόμα: «Επικεντρωθήκαμε πολύ στο ζήτημα για το εάν θα υπάρξει ένα εμβόλιο, δηλαδή, την παρασκευή του εμβολίου» Από τη σημερινή προοπτική, θα έπρεπε να είχαμε «σκεφτεί παράλληλα περισσότερο τις προκλήσεις της μαζικής παραγωγής».

Η πολιτικός του CDU πρόσθεσε: «Θα έπρεπε να έχουμε εξηγήσει στους πολίτες ότι τα πράγματα προχωρούν, αλλά αργά, και ότι θα υπάρξουν προβλήματα και καθυστερήσεις με αυτές τις εντελώς νέες διαδικασίες. Αλλά υποτιμήσαμε τις επιπλοκές που θα μπορούσαν να προκύψουν».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παραγγείλει έως και 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων από συνολικά έξι εταιρείες παραγωγής για τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Ωστόσο, οι εταιρείες σήμερα παρέχουν λιγότερα από ό, τι έλπιζε ή είχε υποσχεθεί κανείς.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με την von der Leyen, ισχύουν τα ακόλουθα: «Οι αριθμοί παράδοσης βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση». Τόνισε επίσης ότι και οι 27 κυβερνήσεις είχαν άμεση συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προειδοποίησε για περαιτέρω δυσκολίες εφοδιασμού. Σίγουρα θα υπάρξουν άλλα εμπόδια και προβλήματα παραγωγής, όπως ανέφερε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.