Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Όλαφ Σολτς: Ταχύτερο άνοιγμα της οικονομίας και με "50"

© Thomas Trutschel

O Σολτς προτείνει το κριτήριο να είναι το "50" καθώς την αύξηση των τεστ ώστε να επιτραπεί η χαλάρωση των περιορισμών και το άνοιγμα της αγοράς. «Δεν πρόκειται να συμβεί ταυτόχρονα, αλλά πρέπει να υπάρχει μια βήμα προς βήμα διαδικασία που όλοι μπορούν να καταλάβουν», σημείωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Ο υπουργός Οικονομικών αναπληρωτής καγκελάριος και υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατικών για να διαδεχθεί την Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου Όλαφ Σολτς στήριξε την πρόταση να αποδεσμευθεί από την εστίαση  ο μέσος όρος των 35 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους (7ήμερο) που αποτελεί δείκτη για τις αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας στη Γερμανία.

Στην Γερμανία ο δείκτης των νέων κρουσμάτων έχει τις τελευταίες μέρες αυξηθεί γεγονός που εξηγείται από την εξάπλωση των επιθετικών παραλλαγών του ιού. 

Η πορεία του ιού στη Γερμανίας είχε υποχωρήσει σταθερά μετά την κορύφωσή της λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά η πτωτική τάση έχει σταματήσει για περίπου δύο εβδομάδες, προκαλώντας φόβους ότι πιο μολυσματικά στελέχη της νόσου θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια άλλη αύξηση των κρουσμάτων.

Γεγονός που  απομακρύνει τη χώρα από τους στόχους που έχει θέσει η Μέρκελ για χαλάρωση. 

Το υπουργικό συμβούλιο το οποίο περιλαμβάνει τον Σολτς, συνεδριάζει σήμερα για να προετοιμαστεί για μια κρίσιμη συνάντηση με ηγέτες των κρατιδίων την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.