Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Γερμανία: Δεν θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί

Σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε συνέντευξη τύπου επισήμανε ότι δύσκολα θα αρθούν οι περαιτέρω περιορισμοί του κορωνοϊού καθώς "οι αυξανόμενες λοιμώξεις θα μπορούσαν να σημαίνει ότι ενδέχεται να χρειαστεί να επιβληθούν ξανά οι περιορισμοί για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της Covid-19".

«Ο αυξανόμενος αριθμός

κρουσμάτων μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα στις επόμενες εβδομάδες. Αντίθετα, ίσως χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω », δήλωσε ο κ. Σπαν σε εβδομαδιαία συνέντευξη τύπου.

Όπως είναι γνωστό η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι Πρωθυπουργοί των κρατιδίων είχαν συμφωνήσει αρχές Μαρτίου σε μια σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών.

Στην απόφαση ό,ως υπήρχε και το «φρένο έκτακτης ανάγκης» προκειμένου να επιτρέψουν στις αρχές να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων ξεπεράσουν τους 100 ανά 100.000 για τρεις διαδοχικές ημέρες. Η επόμενη συνεδρίασή τους είναι προγραμματισμένη για τις 22 Μαρτίου.

Κάποιοι ειδικοί ζητούν από την κυβέρνηση να μην δίνει τόση σημασία στα ποσοστά των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι όσο διενεργούνται περισσότερα τεστ, θα υπάρχουν περισσότερα θετικά αποτελέσματα, παρόλο που ο αριθμός των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων που προσβάλλονται μειώνεται λόγω των εμβολιασμών.

Απόλυτος κατά οποιασδήποτε χαλάρωσης ήταν με δηλώσεις του ο καθηγητής επιδημιολογίας και αρμόδιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την υγεία, Καρλ Λάουτερμπαχ.

Έχουμε δυο δρόμους τόνισε " Χαλαρώνουμε και μετά το Πάσχα (3 Απριλίου) θα επιστρέψουμε σε αυστηρό λοκντάουν ή προχωράμε τώρα σε αυστηρό λοκντάουν για να ανοίξουμε ση συνέχεια.". Ο Λάουτερμπαχ. εδώ και βδομάδες έχει αναφερθεί στο τρίτο κύμα της πανδημίας στην Γερμανλια το οποίο θεωρεί ότι θα είναι πολύ δυναμικό λόγω του μεταλλαγμένου ιού.

Aύξηση κρουσμάτων

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 17.482 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.629.750, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, άλλοι 226 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 74.358 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.