Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Γερμανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο το CDU

Σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα το CDU φέρεται να έχει το χαμηλότερο επίπεδο υποστήριξης εδώ και έναν χρόνο δηλ. από το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19 στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2020 .

Η έρευνα του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού RTL και NTV δείχνει την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU)

και το βαυαρικό αδελφό του κόμμα η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) να χάνουν 4 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε μια εβδομάδα πέφτοντας στο 29%.

Αντίθετα οι Πράσινοι αποκόμισαν τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς η υποστήριξη προς αυτούς αυξήθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στο 21%, ενώ η υποστήριξη προς τα άλλα κύρια κόμματα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Οι Σοσιαλδημοκράτες, ο εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, συγκεντρώνουν ποσοστό υποστήριξης 16%.

Δυσαρέσκεια για τα εμβόλια - Πλήγμα το σκάνδαλο με τις μάσκες

Πολλοί Γερμανοί έχουν δυσαρεστηθεί λόγω της βραδύτητας στη διάθεση των εμβολίων κατά της COVID-19 στη χώρα, η οποία αυτήν την εβδομάδα υπέστη περαιτέρω πλήγμα από την απόφαση να ανασταλεί η διάθεση του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Την ίδια ώρα τα κρούσματα αυξάνονται καθώς κάποια περιοριστικά μέτρα του lockdown έχουν χαλαρώσει και επιπροσθέτως των προβλημάτων σχετικά με τον εμβολιασμό, ακόμη δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή ολοκληρωμένα συστήματα διαγνωστικών εξετάσεων.

Στο μεταξύ εταιρείες στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχουν διαμαρτυρηθεί για καθυστερήσεις στην καταβολή βοήθειας και ένα σκάνδαλο εντός του συντηρητικού μπλοκ με την προμήθεια προστατευτικών μασκών έπληξε περαιτέρω τη φήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.