Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Γερμανία: Αυστηρό πασχαλινό lockdown

Σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση κατά την πασχαλινή περίοδο, όλα τα καταστήματα θα κλείσουν από την 1η Απριλίου (Μεγάλη Πέμπτη καθολικού Πάσχα) και για πέντε ημέρες, εκτός από τα καταστήματα τροφίμων που θα ανοίξουν στις 3 Απριλίου. 

Αυτό αποφασίστηκε μετά από μία μαραθώνια τηλεδιάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων της χώρας που διήρκεσε περισσότερες σχεδόν 12 ώρες

Επίσης αποφασίστηκε 

Eπαφές: Θα επιτρέπονται συναντήσεις μέχρι 5 ατόμων από δυο διαφοετικά νοικοκυριά. Παιδιά μέχρι 14 ετών δεν προσμετρώνται

Διακοπές (κάμπινκ) στα ίδια τα κρατίδια όπως είχαν ζητήσει τα κρατίδια Niedersachsen, Mecklenburg-Vorpommern και Schleswig-Holstein τελικά δεν θα επιτρέπονται

Ταξίδια: Όσοι επιστρέφουν από χώρες ακόμη και αν αυτές δεν θεωρούνται "επικίνδυνες" θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ με ευθύνη των αεροπορικών εταιρειών. 

Εκκλησίες: Οι λειτουργίες θα πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία πιστών

Η υπαίθρια εστίαση, σ όποιο κρατίδιο επιτρέπεται, θα πρέπει τις 5 μερες αυτές να κλείσει

Τα κέντρα εμβολιασμού θα παραμείνουν ανοιχτά

Δεν επιτρέπονται δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στο διάστημα των 5 ημερών 

Από τις 5 Απριλίου θα μπορούν να αποφασιστούν μέτρα χαλάρωσης

«Βρισκόμαστε τώρα σε μια πολύ, πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο. «Οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται εκθετικά και τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας γεμίζουν ξανά», είπε, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των λοιμώξεων πρέπει να μειωθεί για να μπορέσει η εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας να αρχίσει να έχει αποτέλεσμα.

Το ποσοστό της επίπτωσης του Covid-19 έχει σχεδόν διπλασιαστεί στη Γερμανία τον τελευταίο μήνα, απειλώντας να κατακλύσει τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το Ρόμπερτ Κοχ,  ύ ο επταήμερος δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε  αυξήθηκε σε 107,3. Αφού έπεσε στα 56,8 στις 19 Φεβρουαρίου, ο αριθμός ξεπέρασε το λεγόμενο επίπεδο «φρένου έκτακτης ανάγκης» των 100 για μια δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.