Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Γερμανία: Αντιδράσεις στο πασχαλινό lockdown

Αντιδρούν λιανοπωλητές, έμποροι κλάδοι εστίασης και τουρισμού στην Γερμανία

Αντιδρούν λιανοπωλητές, έμποροι κλάδοι εστίασης και τουρισμού


Η χθεσινή απόφαση της Καγκελαρίου και των Πρωθυπουργών των κρατιδίων να κλείσουνι τα καταστήματα κατά τη διάρκεια του Πάσχα προκάλεσε τις πρώτες αντιδράσεις.

«Μετά από ένα χρόνο με τον ιό παρόντα, η κατάσταση για πολλούς εμπόρους λιανικής είναι απελπιστική.

Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για επιβίωση αυτής της κρίσης οικονομικά», δήλωσε ο πρόεδρος της, Στέφαν Γκεντ Πρόεδρος της ένωσης λιανοπωλητών HDE 

Ο Γκεντ επισήμανε ότι η κυβέρνηση λειτουργούσε με «όραμα εξόδου από το τούνελ» βλέποντας μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 άτομα, και όχι μετρήσεις και στα πολλά μέτρα που έλαβαν οι έμποροι λιανικής για να περιορίσουν τον κίνδυνο μόλυνσης όταν οι πολίτες ψωνίζουν.

Η γερμανική τουριστική ένωση δήλωσε ότι είναι απογοητευμένη με τις νέες αποφάσεις, λέγοντας ότι είναι ακατανόητο να επιτρέπονται διακοπές στη Μεσόγειο ενώ απαγορεύονται τα εγχώρια ταξίδια με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων.

«Δεν μπορείτε να το δικαιολογήσετε πια σοβαρά», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της ένωσης, Ντιρκ Ντούνκελμπεργκ, στο ραδιόφωνο SWR, προσθέτοντας ότι πολλές επιχειρήσεις του κλάδου δεν θα επιβιώσουν από το εκτεταμένο κλείδωμα.

Ο Σύνδεσμος του Γερμανικού Εμπορίου Αυτοκινήτων (ZDK) προειδοποίησε για ένα κύμα πτώχευσης και αναρωτήθηκε 

«Αφού οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων δεν συνεισφέρουν σχεδόν τίποτα στον αριθμό των λοιμώξεων, πώς το κλείσιμό τους θα βοηθήσει στον περιορισμό του ιού; 

Για "κακοδιαχείριση" κατηγόρησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ετσίασης και ξενοδοχείων DEHOGA Guido Zöllick, δηλώνοντας ότι πάνω από το 70% των επιχειρήσεων του κλάδου κινδυνεύουν. Η οικονομική αποζημίωση είναι το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει η πολιτεία αντί να συνεχίσει τη κακοδιαχείριση όπως στα εμβόλια και την οιονομική βοήθεια που είχε υποσχεθεί.

Το αργότερο 12 Απριλίου πρέπει να υπάρχει σχέδιο ανοίγματος του κλάδου τόνισε ο Πρόεδρος της DEHOGA ενώ ζήτησε να ολοκληρωθούν μέσα στον Μάρτιο οι επιδοτήσεις του Νομεβρίου και Δεκεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.