Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ελλάδα: Επβεβαιώθηκε η κατάργηση καραντίνας

Το πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από την ερχόμενη εβδομάδα για ταξιδιώτες χωρίς καραντίνα, εφόσον διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, επιβεβαιώνει η κυβέρνηση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ερωτηθείσα στη σημερινή συνέντευξη τύπου για το σχετικό δημοσίευμα του Reuters, διευκρίνισε ότι πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή του Green Pass, του λεγόμενου πράσινου διαβατηρίου. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση

θέλει να εφαρμόσει την ελεύθερη είσοδο με πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε ευρύτερη κλίμακα το καλοκαίρι.

Η Πελώνη επισήμανε δε ότι οι τουρίστες που θα έλθουν θα υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς που ισχύουν και για τους Έλληνες πολίτες.

Κληθείσα να διευκρινίσει εάν εννοεί πχ ότι και οι τουρίστες θα πρέπει να αποστέλλουν SMS με αιτιολόγηση μετακίνησης, η Πελώνη απάντησε ότι οι τουρίστες δεν θα μπορούν να μετακινούνται από νομό σε νομό, καθώς και ότι δεν ανοίγει η εστίαση ειδικά για τους τουρίστες, αλλά θα πρέπει να μένουν στα ξενοδοχεία τους ή όπου είναι ο προορισμός τους. Ως εκ τούτου, σε πρώτη φάση το μέτρο αφορά πελάτες all inclusive ξενοδοχείων, τα οποία ήδη δέχονται τουρίστες, εν είδει “πειράματος” και πρόβας εν όψει της θερινής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.