Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Πάσχα: Τι θα ισχύει για ταξίδια Γερμανία - Ελλάδα

Τι ισχύει με τα σημερινά δεδομένα (17.04.2021)

Ταξίδια από Γερμανία προς Ελλάδα (σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ακόμη ΚΥΑ - κοινή υπουργική απόφαση. Έχουν όμως γίνει επίσημες ανακοινώσεις από την κυβερνητική εκπρόσωπο καθώς και το γραφείο του Πρωθυπουργού - ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Αλεξ Πατέλης)

Από Γερμανία προς Ελλάδα

Από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, οπότε και λήγει η προηγούμενη οδηγία και η σχετική notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι ταξιδιώτες από την Ε.Ε. και από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ τη Σερβία το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω εννέα αεροδρομίων και να κάνουν αμέσως τις διακοπές τους χωρίς καραντίνα, πάντοτε υπό την προϋπόθεση πως θα έχουν πιστοποιητικό από την αρμόδια αρχή της χώρας τους για εμβολιασμό ή αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών.

Τα εννέα αεροδρόμια για τα οποία θα ισχύει αυτός ο διακανονισμός είναι αυτά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και Κέρκυρα. Επιπλέον, οι ίδιοι όροι θα ισχύσουν και για όσους έρχονται οδικώς στη χώρα από τις δύο βασικές συνοριακές πύλες της.

Eπιπλέον ο κάθε ταξιδιώτης πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα επιβάτη το αργότερο μια μέρα πριν το ταξίδι του travel.gov.gr

Επιστροφή από Γερμανία (ισχύει τουλάχιστον έως 12 Μαίου)

Για όλους τους ταξιδιώτες με αεροπλάνο είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ ήδη  την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο στην Ελλάδα.

Οι ταξιδιώτες μέσω χερσαίων συνόρων θα πρέπει να προσκομίσουν τεστ το αργότερο 48 ώρες μετά την είσοδό τους στην Γερμανία.

Επίσης υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση της φόρμας https://einreiseanmeldung.de/#/

Η καραντίνα μπορεί να διακοπεί με τεστ που θα διενεργηθεί μετά την 5ημέρα της καραντίνας.

Σημείωση: Στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας δεν υπάρχει υποχρέωση καραντίνας για ταξιδιώτες από την Ελλάδα που έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοιού 48 ώρες πριν ή αμέσως μετά την είσοδό τους Γερμανία .

Τύποι τεστ που αναγνωρίζεται είναι PCR-, LAMP- και TMA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.