Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Ο νέος ΚΟΚ στην Γερμανία: Β΄μέρος

νέος ΚΟΚ στην Γερμανία
Foto: Gregory Giakis 
Εχθές δημοσιεύσαμε τα νέα σημεία του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην Γερμανία που είχαν σχέση με την παραβίαση του ορίου ταχύτητας εντός και εκτός των πόλεων.

Σήμερα δημοσιεύουμε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις όπως τις απόφασισαν ο Ομοσπονδιακός και οι κρατιδιακοί Υπουργοί συγκοινωνιών και θα τεθούν σε εφαρμογή τον Σέπτεμβριο του
2021.

Oι νέες κυρώσεις και τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ (StVO) στην Γερμανία

● Η στάθμευση σε πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους καθώς στη δεύτερη σειρά θα κοστίζει στο μέλλον έως και 110 €.

● Η στάθμευση σε χώρο στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες θα αυξηθεί από 35 σε 55 €.

Νέο : Όποιος σταθμεύει σε πάρκινγκ φόρτισης e-car (ή για οχήματα κοινής χρήσης) θα λαμβάνει πρόστιμο 55 €.

● Σε περίπτωση στάθμευσης σε επίσημες εισόδους πυροσβεστικής ή εμπόδιση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (πρώτων βοηθειών), το πρόστιμο πλέον θα φθάνει έως και 100 €.

● Το "απλό" πρόστιμο δεν θα κοστίζει πλέον έως και 15 € αλλά έως και 55 €.

● Οι οδηγοί που δεν σχηματίζουν διάδρομο διάσωσης θα πρέπει στο μέλλον να καταβάλλουν πρόστιμο μεταξύ 200 έως 320 € (επιπλέον απαγόρευση οδήγησης για ένα μήνα). Το ίδιο ισχύει όταν οι οδηγοί ακολουθούν τα οχήματα πυροσβεστικής ή πρώτων βοηθειών.

● Οι οδηγοί φορτηγών που εντός πόλεων δεν χαμηλώνουν στο ελάχιστο την ταχύτητα όταν στρίβουν δεξιά θα πληρώνουν πρόστιμο 70 €.

● Η παράνομη χρήση πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομων στα αριστερά (διπλής κατεύθυνσης ποδηλατόδρομοι) θα τιμωρείται με πρόστιμο έως 100 € αντί για 25 €.

● Τιμωρία για τους "Auto-Posing". Είναι οι οδηγοί που "θέλουν να εντυπωσιάσουν" και με την οδήγησή τους προκαλούν περιττό θόρυβο και ρύπανση οι οποίοι θα τιμωρούνται με πρόστιμο 100 € (από 20 €). Το ίδιο θα ισχύει και για όσους οδηγούν χωρίς λόγο πάνω - κάτω το δρόμο ή θα περιφέρονται συνεχόμενα σε κυκλικές πλατείες χωρίς λόγο .

Γερμανία: Τα νέα πρόστιμα του ΚΟΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.