Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

FDP : Απειλεί με προσφυγή για τη συνταγματικότητα του νόμου

Lübeck
Η ομιλία της Μέρκελ σήμερα στην ομοσπονδιακή Βουλή για την αυστηροποίηση του νόμου περί προστασίας από την μετάδοση του ιού πυροδότησε έντονη συζήτηση, με την αντιπολίτευση να απορρίπτει το νομοσχέδιο. 

Ο ηγέτης του FDP Christian Lindner απείλησε με προσφυγή κατά του προγραμματισμένου ομοσπονδιακού ‘φρένου έκτακτης ανάγκης’. Είναι αλήθεια ότι σωστά γίνεται τώρα η διαχείριση της κρίσης

σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά οι περιορισμοί εξόδου τη νύχτα είναι συνταγματικά «εξαιρετικά προβληματικοί», δήλωσε ο Lindner. Ανακοίνωσε μάλιστα τις προτάσεις του κόμματός του για το πώς ο νόμος θα μπορούσε να γίνει «συνταγματικός».

Αντιθέτως, η επικεφαλής της Κ.Ο. των Πρασίνων Katrin Göring-Eckardt  άσκησε κριτική στο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι δεν περιλαμβάνει επαρκώς ευρέα μέτρα. Η λήψη μέτρων μόνο με συχνότητα κρουσμάτων 100 είναι πολύ καθυστερημένη. «Πρέπει να επιστρέψουμε με συνέπεια στη συχνότητα κρουσμάτων 50, ή ακόμα καλύτερα στα 35». Στα σχολεία, η εξ αποστάσεως διδασκαλία πρέπει να ισχύει ήδη από μια συχνότητα κρουσμάτων 50, όπως είπε.

Το Die Linke δεν επιθυμεί να στηρίξει το νομοσχέδιο, ενώ θεωρεί προβληματικές τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας. «Ο κίνδυνος κρύβεται στους εσωτερικούς χώρους», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Dietmar Bartsch. Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD Alice Weidel δικαιολόγησε την απόρριψη του νόμου, υποστηρίζοντας ότι συνιστά επίθεση στα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Εξάλλου, χαρακτήρισε την απαγόρευση κυκλοφορίας «δυσανάλογη και αντισυνταγματική».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.