Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Spahn «Η σειρά προτεραιότητας στον εμβολιασμό θα αρθεί τον Ιούνιο»

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU) αναμένει ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμα για όλους όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν στη Γερμανία το αργότερο τον Ιούνιο. 

Προς το παρόν εκτιμά «ότι θα μπορέσουμε να άρουμε την σειρά προτεραιότητας τον Ιούνιο», όπως δήλωσε ο Spahn την Πέμπτη στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στο

Βερολίνο. Θα ήταν ευτυχής, αν αυτό μπορούσε να γίνει νωρίτερα, πρόσθεσε ο Spahn.

Τον Μάιο, θα είναι η σειρά εμβολιασμού της ομάδας 3, δήλωσε ο Spahn. Θα προστεθούν «πολλές επαγγελματικές ομάδες» σε εκείνους που έχουν δικαίωμα εμβολιασμού, είπε. Ο Υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές στη συζήτηση για την αναθεώρηση του νόμου για την προστασία από τις λοιμώξεις.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, περισσότερα από 17,9 εκατομμύρια άτομα στη Γερμανία έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι την Τετάρτη. Επιπρόσθετα, 5,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως – αριθμός που αντιστοιχεί στο 6,9% του συνολικού πληθυσμού.

Στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, ο Spahn επεσήμανε τις επιτυχίες της μέχρι τώρα εκστρατείας εμβολιασμού, ειδικά στα γηροκομεία. Επί του παρόντος, μόνο 3% των συνολικών νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα γηροκομεία. Πριν από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας, το ποσοστό ήταν 50%.

Τα πρώτα βήματα για την κατάργηση της σειράς προτεραιότητας στον εμβολιασμό έγιναν πρόσφατα σε μεμονωμένα κρατίδια. Για παράδειγμα, στη Βαυαρία το εμβόλιο AstraZeneca είναι διαθέσιμο στα ιατρεία από την Τετάρτη για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και η Σαξονία έχουν λάβει επίσης την ίδια απόφαση.

Πηγή: Die WELT


 


Μόνο τεστ και εμβολιασμοί δεν αρκούν για να σταματήσει το κύμα της πανδημίας, προειδοποιεί ο Spahn


 


Λόγω της πολύ σπάνιας εμφάνισης θρόμβωσης, το εμβόλιο AstraZeneca στη Γερμανία χρησιμοποιείται από τις 31 Μαρτίου μόνο σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Κάτω των 60 ετών μπορούν να συνεχίσουν να εμβολιάζονται με αυτό «κατά την κρίση του γιατρού και με ατομική ανάλυση κινδύνου μετά από προσεκτική εξήγηση».


Παρά την επικείμενη άρση της σειράς προτεραιότητας εμβολιασμού, ο Spahn τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές. Ο πολιτικός του CDU προειδοποίησε στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, μόνο με τεστ, αλλά χωρίς εμβόλια. Ακόμα και μια υψηλότερη ποσόστωση εμβολιασμού στη Γερμανία δεν θα σταματήσει το τρίτο κύμα, όπως είπε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.