Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Γερμανία: 152 παιδιά δολοφονήθηκαν το 2020

Ο εντεταλμένος για θέμα τα κακοποίησης Johannes-Wilhelm Rörig βλέπει να ξεπεράστηκε το «κρίσιμο όριο» όσον αφορά στη βία κατά των παιδιών παρουσιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία του 2020, τα οποία δείχνουν αύξηση των εγκλημάτων.

Από την κακοποίηση έως τη σεξουαλική βία και τη σωματική βλάβη έως τον φόνο - τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας (PKS) για το 2020 παραθέτουν μια σεριά φαινόμενα βίας εναντίον παιδιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 152 παιδιά δολοφονήθηκαν, 1/3 περισσότερα από ό, τι τον προηγούμενο χρόνο. Τόσοι υψηλοί αριθμοί εμφανίστηκαν τελευταία φορά στη Γερμανία το 2012/2013.

Επιπλέον, υπάρχουν σχεδόν 5.000 περιπτώσεις κακομεταχείρισης ανήλικων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, που αντιστοιχεί σε αύξηση 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ακόμη, ιδιαίτερα σημαντική αύξηση καταγράφηκε στην παιδική πορνογραφία. Έχουν υπερδιπλασιαστεί σε ένα χρόνο. Μια τάση που συνεχίζεται εδώ και χρόνια.

Και ανήλικοι ασκούν σεξουαλική βία

Η στατιστική απαριθμεί 7.643 ανήλικους υπόπτους που έχουν παραγάγει, αποκτήσει ή διανείμει παιδική πορνογραφία, ειδικά στα κοινωνικά μέσα. Ένας αριθμός που είναι πέντε φορές υψηλότερος από τον αντίστοιχο του 2018.

Το BKA διαπιστώνει μια τάση στα παιδιά και στους νέους να προωθούν περιεχόμενο πορνογραφίας μέσω των smartphone τους. Μερικές φορές ως «τεστ θάρρους». Τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουν την ποινική ευθύνη.

Ο Johannes-Wilhelm Rörig είναι της γνώμης ότι η πολιτική και η κοινωνία πρέπει να κάνουν περισσότερα κατά της σεξουαλικής βίας στο Διαδίκτυο. Προτείνει την συνεργασία από εμπειρογνώμονες διαφόρων τομέων - προστασία δεδομένων, προστασία των παιδιών, εγκληματολογία στον κυβερνοχώρο, πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών και διαδικτυακές εταιρείες - προκειμένου να αναπτυχθεί μια κοινή στρατηγική.

Περισσότερα χρήματα και προσωπικό στην αστυνομία και το δικαστικό σώμα είναι απαραίτητα για την επίτευξη καλύτερης ασφάλειας έτσι ώστε να μην καθυστερούν  έρευνες, επειδή δεν υπάρχει δυνατότητες π.χ. επεξεργασίας αρχείων, αξιολόγησης δεδομένων ή εκτέλεσης ενταλμάτων .

Πηγή: PKS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.