Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Εργοδότες: Να σταματήσει πρόωρα η "εργασία από το σπίτι"

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Olaf Scholz απέρριψε το αίτημα των εργοδοτών για πρόωρη άρση της υποχρέωσης των επιχειρήσεων για "εργασία από το σπίτι" . Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών επικαλούνται την μεώση των κρουσμάτων.

Home Office

"Ο ιός δεν έχει ακόμη νικηθεί", δήλωσε ο Olaf Scholz στην "Bild am Sonntag". «Γι 'αυτό νομίζω ότι είναι απολύτως σωστό να διατηρήσουμε την υποχρεωτική διαδικασία εργασίας από το σπίτι, όπως συμφωνήθηκε». 

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανικής Βιομηχανίας, αναφερόμενη στην πρόοδο του εμβολιασμού αυτή την εβδομάδα, ζήτησε την πρόωρη κατάργηση της υποχρεωτικής εργασίας από το σπίτι αλλά και των υποχρεωτικών τεστ. Σύμφωνα με το ισχύοσα νομοθεσμία η συγκεκριμένη ρύθμιση λήγει στις 30 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, οι Πράσινοι ζητούν η υποχρέωση της εργασίας από το σπίτι να μετατραπεί σε δικαίωμα εργασίας από το σπίτι. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Katrin Göring-Eckardt παρουσίασε ένα σχέδιο τριών σημείων για τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας μετά την πανδημία του κορωνοιού σύμφωνα με τις εφημερίδες της ομάδας Funke.

Μεταξύ των προτάσεων είναι η υποχρέωση να μετατραπεί σε δικαίωμα των εργαζομένων και μετά την πανδημία για εργασία από το σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.