Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Γερμανία: Πέφτουν τα ποσοστά των Πρασίνων

«Οι Πράσινοι με υποψήφια Καγκελάριο την Annalena Baerbock συνεχίζουν να κατρακυλούν στην τελευταία δημοσκόπηση του INSA για την BILD AM SONNTAG»

Στην δημοσκόπηση οι Πράσινοι (23%), η Αριστερά (6%) και η Ένωση (24%) χάνουν ο καθένας από μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αντιθέτως, το FDP (13%) κερδίζει δύο επιπλέον μονάδες. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα, που έδωσε ποτέ το INSA για το κόμμα των Φιλελευθέρων σε παγγερμανικό επίπεδο. Το SPD (17%) ανεβαίνει μία μονάδα ακόμα.

Το AfD (12 Prozent) διατηρεί το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής. Και τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν μαζί 5%.

Ούτε ο παρών μαυρο-κόκκινος Μεγάλος Συνασπισμός ούτε ένας μαυρο-πράσινος συνασπισμός ή ένας πρασινο-κόκκινος-κόκκινος συγκεντρώνουν κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Σαφείς πλειοψηφίες θα συγκέντρωνε ένας συνασπισμός τύπου Τζαμάικα (Ένωση, FDP και Πράσινοι) με 60% συνολικά, ένας συνασπισμός ’σηματοδότης’ (Πράσινοι, FDP, SPD) με 53% συνολικά και ένας ‘γερμανικός’ συνασπισμός (Ένωση, SPD, FDP) με 54% συνολικά.

Ο Δ/ντής του INSA Hermann Binkert δήλωσε στην BILD am SONNTAG: «Υπάρχουν τρεις πιθανοί κυβερνητικοί συνδυασμοί με τρεις συμμετέχουσες Κ.Ο. έκαστος. Σε κάθε περίπτωση, οι βουλευτικές εκλογές θα οδηγήσουν σε αλλαγές. Τουλάχιστον ένα από τα μέχρι τώρα κυβερνώντα κόμματα θα παραμείνει στην κυβέρνηση και τουλάχιστον ένα ευρισκόμενο μέχρι τώρα στην αντιπολίτευση θα μπει στην κυβέρνηση».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.