Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ: "ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 "ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ  

Χαιρετίζω όλους τους Έλληνες του Πόντου σε όποιο σημείο της γης και αν βρίσκονται. Η εκτίμηση προς την οργανωμένη έκφραση του Ποντιακού Ελληνισμού είναι μεγάλη. Χωρίς καμία αμφιβολία  αυτές οι δυνάμεις διατελούν ένα σημαντικό έργο για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την  πολιτισμική μας παράδοση. 

Σε μια εποχή έξαρσης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, του εθνικισμού και της ανθρώπινης βαρβαρότητας, ο Ποντιακός Ελληνισμός, όπως και όλοι οι Έλληνες, δεν μπορούν να μην σταθούν στο πλευρό όλων εκείνων που ζουν σήμερα μαρτυρικές και δύσκολες καταστάσεις ξεριζωμού από τις πατρίδες τους, παρόμοιες με εκείνες του Ελληνισμού του Πόντου μιας άλλης εποχής.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που διασύρονται και αμφισβητούνται τα ιδανικά, που κυριαρχεί ο ατομισμός, η Ελλάδα και ο Ελληνισμός δε μπορούν παρά να είναι με τους αγώνες για τις κοινωνικές και πολιτικές αξίες του ανθρωπισμού, την αλληλεγγύη, των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. της ανθρωπιστικης κρίσης

Έχουμε υποχρέωση προς τις επόμενες γενιές να αφήσουμε Παρακαταθήκη ακουμπώντας στην ιστορική μνήμη, κρατώντας ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά και μεταδίδοντας την διδασκαλία της ιστορίας του ποντιακού και μικρασιατικού Ελληνισμού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

ΣΑΕ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΡΩΜΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.