Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Γερμανία: Άρση περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί / αναρρώσει

Γερμανία: Άρση περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί / αναρρώσει
Χωρίς καραντίνα όσοι ταξιδεύουν στην Γερμανία από την Ελλάδα και έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοιό

 Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την άρση ορισμένων περιορισμών της ελευθερίας για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες. Εάν η Περιφερειακή Βουλή (Bundesrat) συμφωνήσει επίσης, πολλοί περιορισμοί για αυτές τις

ομάδες μπορούν να αρθούν από την Κυριακή.

Το νομοθετικό διάταγμα υπερψήφισαν  Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) ,  Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι (Die Gruenen) και η Aριστερά (Die Linke). 

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) το καταψήφισε ενώ  το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) απείχε από την ψηφοφορία.

Το νομοθετικό διάταγμα ορίζει ότι για άτομα πλήρως εμβολιασθέντα κατά της Covid-19 και για όσα έχουν αναρρώσει, οι ισχύοντες περιορισμοί εξόδου και επαφής και υποχρεώσεις καραντίνας δεν θα ισχύουν πλέον από την Κυριακή. Σε πολλούς τομείς, θα είναι δε ισότιμα με εκείνους που έχουν κάνει αρνητικό διαγνωστικό τεστ, για παράδειγμα όταν ψωνίζουν και όταν επισκέπτονται κομμωτήριο. Η υποχρέωση να φέρουν μάσκα και να τηρούν την απόσταση παραμένει για όλους.

Αρκετά ομοσπονδιακά κρατίδια πάντως έχουν ήδη προβεί σε χαλάρωση των μέτρων για όσους έχουν εμβολιαστεί και για όσους έχουν αναρρώσει.

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ χαιρέτισε το γεγονός ότι θα αρθούν μεμονωμένοι περιορισμοί για όσους έχουν εμβολιαστεί και έχουν αναρρώσει πλήρως. Αυτό είναι σωστό, διότι δεν πρέπει να αιτιολογούνται οι ελευθερίες, αλλά οι περιορισμοί των ελευθεριών», τόνισε ο Χάμπεκ στο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf).

«Η νομική κατάσταση είναι σαφής εδώ. Για παράδειγμα, οι ηλικιωμένοι οι οποίοι φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας θα μπορούν να δεχτούν ξανά περισσότερους επισκέπτες. Όσον αφορά στη στρατηγική των εμβολιασμών, πρέπει τώρα να αναληφθεί δράση γρήγορα και με ρεαλιστικό τρόπο», πρόσθεσε ο Χάμπεκ στο Deutschlandfunk.

Ενόψει της Πεντηκοστής (των Καθολικών και των Προτεσταντών), ορισμένα κρατίδια πρόκειται να άρουν περιορισμούς και πέραν των ψηφισθέντων για να διευκολύνουν τον τουρισμό.

Πηγή:Deutschlandfunk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.