Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

«Ένας κόσμος Ελλάδα»: H Ελληνική Διασπορά στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το προφίλ της Ελληνικής Διασποράς στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
Την Κυριακή 23 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα, η εκπομπή του ΘΕΜΑ FM 104.6  «Ένας κόσμος Ελλάδα» με τη Λίτσα Πισκερά, παρουσιάζει μια σημαντική έρευνα για τους Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου. 


Καλεσμένος στην εκπομπή είναι ο Μανώλης Πρατσινάκης, Λέκτορας μεταναστευτικών σπουδών και Ερευνητής Υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, στη Σχολή Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και συντονιστής της έρευνας που πραγματοποίησε το Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEESOX), του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε συνεργασία με τη διαΝΕΟσις για την ελληνική διασπορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ποιο είναι το κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό προφίλ της ελληνικής διασποράς στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα; Σε ποιο βαθμό και υπό ποιες συνθήκες μπορούν και επιθυμούν οι απόδημοι Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας να συνεισφέρουν στην Ελλάδα; Υπό ποιες προϋποθέσεις θα επέστρεφαν στη χώρα; Επηρέασε η πανδημία την απόφασή τους να επιστρέψουν; Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στην εκπομπή.

«ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ –ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λίτσα Πισκερά

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βάσω Ξηροτύρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΟΥ: Τάσος Νίτσιος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ VIDEO: Tάσος Δενεσίδης

Ημέρα και ώρα μετάδοσης: 

Κάθε Κυριακή στις 17.00  από τον Ρ/Σ ΘΕΜΑ FM 104.6

και μέσω webradio: http://www.themaradio.gr/

Email: enaskosmosellada@gmail.com

Facebook page: https://www.facebook.com/EnasKosmosEllada

You Tube channel: https://www.youtube.com/channel/UCl6Y1X41rBzhIta3Nm8E1rA

Ακόμη, η εκπομπή αναμεταδίδεται από το «Hephaestus Radio», το πρώτο ελληνόφωνο ραδιόφωνο της Βιέννης, κάθε Τρίτη 19.00 με 20.00 ώρα κεντρικής Ευρώπης: http://radio.hephaestuswien.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.