Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021

Spahn: Περισσότερες ελευθερίες για εμβολιασμένους και πρώην ασθενείς Covid

Γερμανία: Περισσότερες ελευθερίες για εμβολιασμένους και πρώην ασθενείς Covid από την ερχόμενη εβδομάδα

Μεγαλύτερες ελευθερίες για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 κι όσους έχουν αναρρώσει από την ασθένεια αναμένεται να εγκριθούν το αργότερο έως την

επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα στη Γερμανία ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως εξήγησε, όταν θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση, για τις δύο αυτές κατηγορίες θα αρθούν οι περιορισμοί που ισχύουν στις προσωπικές επαφές και στην κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες, ενώ δεν θα απαιτείται να υποβληθούν σε τεστ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε καταστήματα, μουσεία, ζωολογικούς κήπους κλπ. Εμβολιασμένοι και πρώην ασθενείς δεν θα τίθενται, επιπλέον, σε καραντίνα, όπου υπάρχει τέτοια υποχρέωση.

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο την Πέμπτη και, εκτός απροόπτου, την Παρασκευή θα περάσει και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. «Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να εγκριθούν το συντομότερο οι νέοι κανόνες» δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Τα θεμελιώδη δικαιώματα δεν αποτελούν είδος πολυτελείας ή δώρο» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, και πρόσθεσε ότι το κρατίδιό του δεν θα περιμένει την έγκριση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, αλλά θα εφαρμόσει άμεσα την απόφαση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.