Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ελλάδα: Αναγνωρίζει το Sputnik V για ταξιδιώτες

DPA: «Αθήνα: Ταξιδιωτικές διευκολύνσεις για εμβολιασμένους με Sputnik V στην Ρωσία»

Η Ελλάδα αποφάσισε να διευκολύνει τα ταξίδια για εμβολιασμένους από την Ρωσία με το εμβόλιο Sputnik V. Το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού επιβεβαίωσε σήμερα την πληροφορία έναντι του DPA. Το είχε δηλώσει ήδη από εχθές ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στα ρωσικά ΜΜΕ κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Νότια Ρωσία. «Όποιος έχει εμβολιαστεί με Sputnik και διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα», μετέδωσαν τα ελληνικά ΜΜΕ.

Η ΕΕ δεν έχει συμπεριλάβει ακόμη τον εμβολιασμό με Sputnik V στον κατάλογο των εμβολίων που θα αναγνωριστούν για την σχεδιαζόμενη κάρτα εμβολιασμού της ΕΕ για ταξίδια εντός της Ένωσης. «Η τελική απόφαση θα ληφθεί σύντομα από την ΕΕ και η Ελλάδα θα την ακολουθήσει», πρόσθεσε ο Δένδιας.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα και με πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στην γερμανική γλώσσα, χωρίς να πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Μέχρι τώρα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού έπρεπε να υποβληθεί κατά την είσοδο στην Ελλάδα στην αγγλική γλώσσα. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά ή ρωσικά είναι επίσης αποδεκτά. Η είσοδος χωρίς καραντίνα στη συνέχεια είναι δυνατή και εάν οι ταξιδιώτες διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR για κορωνοϊό.//


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.