Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Η ΕΓ Συνέλευση στο 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ

Συμμετοχή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ: Το Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ διεξήχθη με επιτυχία για πέμπτη φορά δίνοντας το μήνυμα για ακόμη περισσότερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Συμμετοχή της  Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με ψηφιακό περίπτερο και χαιρετισμό του Εντεταλμένου της ΕΓΣ κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Κεντρική Ένωση Εμπορικών και  Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK) διοργάνωσαν με επιτυχία το 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, με θέμα «Όραμα ανάπτυξης -Εμβληματικές επενδύσεις», το οποίο διεξήχθη διαδικτυακά. Η Ελληνογερμανική Συνέλευση συμμετέχει με το δικό της ξεχωριστό ψηφιακό περίπτερο στην ειδική πλατφόρμα που έχει διαμορφωθεί για τις ανάγκες του φόρουμ. Στις εργασίες της πρώτης  μέρας του φόρουμ εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των δύο χωρών και άνθρωποι της αγοράς συζήτησαν τους δρόμους που διανοίγονται για νέες επενδύσεις γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα σε ποικίλους τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ψηφιοποίηση, η ηλεκτροκίνηση και ο τουρισμός. 

Στο πλαίσιο του φόρουμ, ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις, έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν ψηφιακές Β2Β συναντήσεις, μέσω της παρεχόμενης ψηφιακής εφαρμογής τηλεδιασκέψεων  της πλατφόρμας δικτύωσης. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο κ. Norbert Barthle, Κοινοβουλευτικός  Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για  την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ), σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του τόνισε τη σημασία των αποκεντρωμένων δομών για την τοπική ανάπτυξη στη σύγχρονη εποχή.  Ακόμη ο κ. Μπάρτλε ανέφερε  ότι «η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να δρομολογήσει και ναυλοποιήσει δράσεις και μεταρρυθμίσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να αυξηθούν η ελκυστικότητα και οι δυνατότητες της Ελλάδας στον διεθνή ανταγωνισμό. 

Το ελληνικό πρόγραμμα για το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης αποτιμάται πολύ θετικά, όπως επίσης και οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και οι δράσεις στον τομέα της ψηφιοποίησης έχουν πολύ θετικό αποτύπωμα».

Το ψηφιακό περίπτερο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα είναι διαθέσιμο στο κοινό γιατις επόμενες δέκα ημέρες, όπου θα μπορείτε να περιηγηθείτε και να ενημερωθείτε για τις θεματικές και τις δράσεις της ΕΓΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.