Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

SZ: "Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός"

Μετά την κοινοποίηση της υποψηφιότητάς της, τα ποσοστά δημοφιλίας των Πρασίνων εκτοξεύτηκαν, ξεπερνώντας τους Χριστιανοδημοκράτες. Αυτό που ακολούθησε ήταν η σταδιακή παραδοχή πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Αρχικά η Annalena Baerbock αναγκάστηκε να δηλώσει εκ των υστέρων στο Bundestag πρόσθετα εισοδήματα και στη συνέχεια να κάνει αρκετές διορθώσεις στο βιογραφικό της σημείωμα, για παράδειγμα σε σχέση με την ένταξή της σε οργανισμούς. Τα σφάλματα δεν ήταν επί της ουσίας σοβαρά, αλλά έβλαψαν τους Πρασίνους. Και η Baerbock γνωρίζει ότι οι ανακρίβειές της έχουν ευνοήσει όλους αυτούς που ούτως ή άλλως, με ένα πατριαρχικό πνεύμα, την θεωρούν πολύ άπειρη για το ανώτατο κυβερνητικό αξίωμα. Με τις διορθώσεις στο βιογραφικό της σημείωμα, σπέρνει επίσης την αμφιβολία και για την δική της ειλικρίνεια, αυτό το παραδέχονται και οι Πράσινοι.

Επομένως, είναι πιθανόν η επικεφαλής των Πρασίνων κατά την ομιλία της στο συνέδριο των Πρασίνων το Σάββατο να υιοθετήσει πολεμικούς τόνους, αλλά και να εκφράσει την λύπη της, ενδεχομένως ακόμη και να ζητήσει συγγνώμη από το κόμμα της. «Αυτό ήταν προφανώς πολύ αμελές εκ μέρος μου», δήλωσε στο ARD η Baerbock χθες το βράδυ. «Προφανώς έκανα λάθος σε αυτό το σημείο. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό, γιατί τα ζητήματα που τίθενται αυτή τη στιγμή είναι στην πραγματικότητα πολύ διαφορετικά». Ωστόσο, δεν σκέφτεται «να αποσυρθεί, να κρυφτεί», συνέχισε η πολιτικός των Πρασίνων. «Το ζητούμενο είναι να δοθεί μάχη».

Στο συνέδριο του κόμματος αναμένεται να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ενισχυθεί η Annalena Baerbock από αυτήν την άποψη. Δεν θα υπάρξει ούτως ή άλλως ψηφοφορία για την υποψηφιότητά της για την Καγκελαρία. Οι σύνεδροι θα ψηφίσουν σε μία ειδική διαδικασία για «το δίδυμο κορυφής που θα αποτελείται από την Annalena Baerbock και τον Robert Habeck», με την Annalena Baerbock ως «υποψήφια Καγκελάριο». 

Πηγή: SZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.