Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

DIE WELT: «Mόνο το 13% θα επέλεγε τον Laschet απευθείας Καγκελάριο»

DIE WELT: «Πλέον μόνο το 13% θα επέλεγε τον Laschet, αν εξέλεγε απευθείας Καγκελάριο»

«Και αυτήν την εβδομάδα οι νέες δημοσκοπήσεις δεν φέρνουν καλά νέα για τον υποψήφιο Καγκελάριο των Χριστιανοδημοκρατών Armin Laschet: Στην ερώτηση ποιος θα εκλεγεί άμεσα ως Καγκελάριος, συνεχίζει να χάνει ποσοστιαίες μονάδες. Αντίθετα, όταν το ερώτημα αφορά την επιλογή κόμματος, το CDU και το CSU παραμένουν μπροστά»

Το ρεπορτάζ του συντάκτη Florian Sädler αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, οι Χριστιανοδημοκράτες παραμένουν όπως και την προηγούμενη εβδομάδα στο 27%. Αλλά και οι Πράσινοι με 18% και το SPD με 17% δεν μετακινήθηκαν από τις επιδόσεις τους ανέφερε η BILD AM SONNTAG, επικαλούμενη τις τάσεις της Κυριακής από το Ινστιτούτο Δημοσκοπήσεων Insa. Το FDP συνεχίζει να λαμβάνει 13% και το AfD 11%, το Die Linke χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 6%, ενώ τα άλλα κόμματα κερδίζουν μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 8%.

Στο ερώτημα της άμεσης εκλογής του Καγκελαρίου, η πτώση του υποψηφίου Καγκελαρίου των Χριστιανοδημοκρατών Armin Laschet (CDU) συνεχίζεται, αναφέρει η ε/φ. Μόνο το 13% των ερωτηθέντων θα τον ψήφιζε απευθείας για Καγκελάριο, δηλαδή δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες απ’ ό,τι μία εβδομάδα πριν και 7% λιγότερο απ’ ό,τι δύο εβδομάδες πριν.

Ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD Olaf Scholz, εν τω μεταξύ, κερδίζει μία μονάδα και φτάνει στο 22%. Η Annalena Baerbock από τους Πρασίνους έχασε μία μονάδα και έπεσε στο 13%. Η επίδοσή της έχει μειωθεί στο μισό μέσα σε τρεις μήνες.

Αλλά και σε άλλες έρευνες κοινής γνώμης τις τελευταίες εβδομάδες δεν τα πηγαίνει καλά ο Laschet. Στο Βαρόμετρο Τάσεων των RTL/ntv, το 17% των ερωτηθέντων τάχθηκε πρόσφατα υπέρ του Πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο οποίος έτσι έχασε 6% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στη σύγκριση των υποψηφίων, έπεσε από την πρώτη στην τελευταία θέση. Το 45% των ερωτηθέντων δεν θα επέλεγε κανέναν από τους τρεις υποψηφίους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.