Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

DRV: «Σχεδόν κανένα αίτημα ακύρωσης λόγω πυρκαγιών»

«Ταξιδιωτικός σύνδεσμος: Σχεδόν κανένα αίτημα ακύρωσης λόγω των πυρκαγιών στη νότια Ευρώπη»

Ο γερμανικός ταξιδιωτικός κλάδος δεν θεωρεί προς το παρόν ότι η θερινή περίοδος κινδυνεύει από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε περιοχές της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ιταλίας. Ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που ζουν στις περιοχές, οι πυρκαγιές είναι μια μεγάλη καταστροφή, δήλωσε κατόπιν αιτήματος την Δευτέρα ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος DRV. «Τα παραθεριστικά ξενοδοχεία των Γερμανών ταξιδιωτικών πρακτόρων, ειδικά στις ακτές, έχουν πληγεί –στις περιπτώσεις που έχουν πληγεί- μόνο οριακά».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κλάδος καταγράφει αυξανόμενη ανάγκη για πληροφορίες από παραθεριστές που σκοπεύουν να ταξιδέψουν τώρα στην Ελλάδα ή την Τουρκία. Ζητούν πληροφορίες από τους διοργανωτές για το εάν η περιοχή των διακοπών τους ή το ξενοδοχείο τους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. «Ωστόσο, δεν υπάρχει σχεδόν καμία επιθυμία για ακύρωση ή αλλαγή της κράτησης», εξήγησε ο DRV, ο οποίος αντιπροσωπεύει ταξιδιωτικούς πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία. Οι διοργανωτές παρακολουθούν πολύ στενά την επιτόπου κατάσταση για να αντιδράσουν γρήγορα στην περίπτωση που συμβεί κάτι.

Στην Ελλάδα οι πυρκαγιές μαίνονται κυρίως στο νησί της Εύβοιας και στην Πελοπόννησο, ενώ η βόρεια Αθήνα έχει επίσης πληγεί πολύ. Οι περιοχές δεν συγκαταλέγονται για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες από την Γερμανία στους παραδοσιακά δυνατούς προορισμούς. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, η κατάσταση στις παράκτιες περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές έχει στις αρχές της εβδομάδας αποκλιμακωθεί.

Πηγή: DPA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.