Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Να συμπληρώσω ή όχι το Ιταλικό PLF ;

Πολλά σχόλια και επισημάνσεις γίνονται για το αν πρέπει όσοι ταξιδεύουν από την Γερμανία στην Ελλάδα μέσω  Ιταλίας  να συμπληρώσουν και την ιταλική φόρμα επιβάτη.

Πριν παρουσιάσουμε τα δεδομένα μια γενική παρατήρηση που αφορά τις δικές μας ενημερώσεις (Δορυφόρου).

Ο Δορυφόρος δεν μπορεί να αναφέρει ως νομικά κατοχυρωμένο κάτι επειδή δεν εφαρμόζεται στην πράξη. Μπορεί να μεταφέρουμε την εμπειρία μας βοηθητικά για να "προστατευτεί" ο ταξιδιώτης. Ετσι π.χ. λέμε σ όσους έχουν νοσήσει ότι είναι καλύτερα να υποβληθούν σ ένα δωρεάν τεστ αντιγόνων καθώς έχουν προκύψει προβλήματα με τα πιστοποιητικά που αποδέχονται οι αεροπορικές εταιρείες αλλά δεν θα προτείνουμε στους αναγνώστες μας να μην εφαρμόσουν μια οδηγία ή έναν νόμο ακόμη και έαν στην πράξη δεν εφαρμόζεται.

Τι έχουμε λοιπόν ως δεδομένα σχετικά με την ιταλική φόρμα επιβάτη PLF: 

1ον: Τον ιταλικό νόμο από 14 Μαίου 2021 που αναφέρει μεταξύ άλλων :

1) Σύμφωνα με απόφαση  του Υπουργού Υγείας της 14ης Μαΐου 2021, για είσοδο στην Ιταλία, σε περίπτωση διαμονής ή διέλευσης από τις χώρες του καταλόγου Γ  (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) τις προηγούμενες 14 ημέρες, προβλέπεται  η συμπλήρωση της  ηλεκτρονικής φόρμας τοποθεσίας (dPLF) σύμφωνα  με τους ακόλουθους τρόπους:

α. Σύνδεση στον ιστότοπο https://app.euplf.eu/#/

β. Ακολουθεί τον οδηγό για πρόσβαση στο PLF ...

2ον: Την εμπειρία πολλών ταξιδιωτών που αναφέρουν ότι στο ταξίδι από Γερμανία προς την Ελλάδα μέσω Ιταλίας δεν τους ζητήθηκε το αποδεικτικό συμπλήρωσης του ιταλικού PLF

3ον: Όπως επιβεβαιώθηκε και σήμερα σε επικοινωνία με τις ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και από αναγνώστες μας που ταξίδεψαν το Σαββατοκύριακο από Ελλάδα προς Γερμανία μέσω Ιταλίας συνεχίζει να υφίσταται η υποχρέωση συμπλήρωσης της ιταλικής φόρμας επιβάτη που αποτελεί και προύπόθεση επιβίβασης στο πλοίο από ελληνικό λιμάνι με προορισμό την Ιταλία.

Συμπέρασμα ; Αυτά είναι τα δεδομένα και ο κάθε ταξιδιώτης αποφασίζει και την ερμηνεία τους και το αν συμπληρώσει ή όχι την ιταλική φόρμα επιβάτη στο ταξίδι από Γερμανία προς την Ελλάδα μέσω Ιταλίας. 

Για το ταξίδι της επιστροφής δηλ. Ελλάδα - Ιταλία - Γερμανία, δεν τίθεται θέμα. Είναι προϋπόθεση επιβίβασης στο πλοίο. 

ΥΓ 1 :Στο επιχείρημα ότι η φόρμα δεν δίνει δυνατότητα συμπλήρωσης για transit : Kαι η ελληνική φόρμα επιβάτη δεν δίνει τη δυνατότητα σ όσους ταξιδεύουν μέσω Ελλάδας σε άλλη χώρα να δηλώσουν "διέλευση" όμως η προσκόμιση του QR Code αποτελεί προυπόθεση για την είσοδο στη χώρα μας.

ΥΓ 2: Σχετικά με τα ιταλικά λιμάνια , η περιοχή για το λιμάνι της Ανκόνας είναι Marche 57, για Βενετία Veneto / 34 για Μπάρι Puglia 75.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.