Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Γερμανία: Θα ξεπεράσει το SPD το CDU/CSU ;

Νέα δημοσκόπηση του ISNA (από 16 - 20 Αυγούστου) που δημοσιεύει η BILD δείχνει νέα άνοδο του SPD (+2% σε σύγκριση με την δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα). 

Εθνικές Εκλογές Γερμανία 2021

Το κόμμα των σοσιαλοδημοκρατών φθάνει στο 22% , που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό σε δημοσκόπηση από τον Δεκέμβριο του 2017.

Αντίθετα το CDU/CSU εμφανίζεται με νέα μείωση (-3%) φθάνοντας επίσης στο 22%. Είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει δώσει ιστορικά η συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων στους χριστιανοδημοκράτες..

Το κόμμα των Πρασίνων χάνει 1% και πέφτει στο 17% , το κόμμα των φιλελευθέρων (FDP) παραμένει σε υψηλά ποσοστά 13% (-1%), ακολουθεί το εθνικιστικό ΑfD με 12% (+1%) και η Αριστερά με 7% (0%)

Αλλά και στο ερώτημα "ποιόν θα ψηφίζατε αν η εκλογή Καγκελαρίου ήταν απ ευθείας" οι απαντήσεις δείχνουν SPD

Τον Olaf Scholz του SPD θα ψήφιζε το 34% (+5% σε σχέση με την δημοσκόπηση πριν μια εβδομάδα)

Την υποψήφια των Πρασίνων Annalena Baerbock 13% (0)

Ενώ τον υποψήφιο CDU/CSU Armin Laschet θα ψήφιζε μόλις το 12% (-3) 


Το μεγάλο κέρδος του SPD από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αυτής της εποχής δεν θα είναι οπωσδήποτε και τα αποτελέσματα των κάλπεων τον Σεπτέμβριο. 

Αλλωστε πριν λίγους μήνες το ερώτημα με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί ήταν αν η  Annalena Baerbock θα είναι η Καγκελάριος.

Αυτό όμως που είναι στην παρούσα φάση ιδιαίτερα σημαντικό για το SPD είναι ότι το θετικό κλίμα που διαμορφώνουν οι δημοσκοπήσεις είναι σε μια χρονική στιγμή που ξεκινούν οι πολίτες να ψηφίζουν μέσω επιστολικής ψήφου. Και ιδιαίτερα φέτος αναμένεται το ποσοστό που θα επιλέξει την επιστολική ψήφο να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ετσι με τη διαδικασία για την ψηφοφορία να έχει ξκινήσει (αποστολή εκλογικής κάρτας) το SPD μπορεί να ελπίζει σε μια μεγάλη έκπληξη ακόμη και αν τις επόμενες εβδομάδες ξανακερδίσει το CDU την πρωτιά.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.