Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Το 56% προτιμά τον Σολτς για καγκελάριο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό των δικτύων RTL και ntv μόνο το 44% των ψηφοφόρων Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών θα ήθελε ο Άρμιν Λάσετ να είναι ο επόμενος καγκελάριος.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και των Πρασίνων θα ήθελαν τον Όλαφ Σολτς για καγκελάριο, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) προτιμούν επίσης τον Σολτς

Το 56% του συνόλου των ερωτηθέντων πολιτών θα προτιμούσε τον Όλαφ Σολτς για καγκελάριο και μόνο το 11% θα προτιμούσε τον Άρμιν Λάσετ.

Το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ ενός «συνασπισμού φανάρι» που να αποτελείται δηλαδή από το SPD, τους Πράσινους και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP). Το 22% θα προτιμούσε έναν «συνασπισμό Τζαμάικα» που να αποτελείται δηλαδή από το CDU / CSU, τους Πράσινους και το FDP και το 13% θα προτιμούσε έναν νέο μεγάλο συνασπισμό του SPD και του CDU / CSU.

Σχεδόν όλοι οι ψηφοφόροι των Πρασίνων που ερωτήθηκαν θα προτιμούσαν έναν συνασπισμό SPD, Πράσινων και FDP. Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του FDP, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ του «συνασπισμού φανάρι». Η πλειοψηφία των συντηρητικών (CDU / CSU) ψηφοφόρων προτιμά έναν «συνασπισμό Τζαμάικα».

Πηγή: RTL και ntv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.