Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Η περιοδεία του Γ. Παπανδρέου στην Γερμανία

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ SPD ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ CASTROP-RAUXEL ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ ΒΕΣΦΑΛΙΑΣ

Tου Γιάννη Νασκάμη (Βάδη Βυρτεμβέργη)

Μια διαφορετική εκδήλωση με ελληνογερμανικό ακροατήριο πραγματοποιήθηκε στις 18.Σεπτεμβρίου στην πόλη Castrop-Rauxel της Βόρειας Ρηνανίας Βεσφαλίας.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση αυτή ήταν οπρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Α. Παπανδρέου ο οποίος ήταν καλεσμένος απο τον βουλευτή του SPDFrankSchwabe που είναι ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε κυρίως στους έλληνες νέο-μετανάστες, αλλά και γενικότερα στην προσφορά του απόδημου ελληνισμού.

 Έκανε ειδική επίσης αναφορά για την κληματική αλλαγή και την προοπτική μιας πράσινης ανάπτυξης, βασιζόμενη όμως όπως είπε στη συμμετοχή των κοινωνιών και του πολίτη. Ενώ αναφερόμενος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία ο πρώην πρωθυπουργός, έθεσε ως ορόσημο την νίκη των σοσιαλδημοκρατών τονίζοντας χαρακτηρηστικά: "Ανοίξτε εσείς εδώ στη Γερμανία με την ψήφο σας μια νέα σελίδα για τη Γερμανία την Ευρώπη την Ελλάδα για να γράψουμε όλοι οι σοσιαλιστές μαζί“ ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας και αξιοπρέπειας": 

Με τη νίκη σας συνέχισε και εμείς στην Ελλάδα θα προχωρήσουμε στην ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου κάνοντας την παράταξή μας και πάλι μεγάλη.Μετά το τέλος της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού, η ελληνική Κοινότητα με τα χορευτικά της συγκροτήματα παρουσίασε προς τιμή του Γιώργου Παπανδρέου και των άλλων προσκλημένων ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου, γευμάτισε μαζί με τους έλληνες που παραυρίσκονταν εκεί-κάνοντας διάλογο  μια ώρα απο τραπέζι σε τραπέζι μαζί τους.  

Στην εκδήλωση αυτή η οποία έγινε σε συνεργασία SPD-Ελληνικής Κοινότητας,Canstrop-Rauxel απεύθυναν χαιρετισμό ο τοπικός βουλευτής του SPD Frank Schwabe, ο Δήμαρχος της πόλης Rajko Kravanj και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας  K. Boulbos ο οποίος έκανε και την παρουσίαση. 

Να σημειωθεί ακόμη, πως ο πρώην πρωθυπουργός συνοδεύομενος επί ένα τριήμερο απο τον βουλευτή του SPD επισκέφτηκε κοντινές πόλεις της περιοχής- συζητώντας με έλληνες και Γερμανούς, προκειμένου να στηρίξει τον προεκλογικό αγώνα των σοσιαλδημοκρατών.

Τέλος, δεν μπορεί να μην αναφερθεί κανείς στη δραστηριότητα, αλλά  και στους αξιόλογους χώρους αυτής της κοινότητας “που έγινε η εκδήλωση“,  καθώς το πολιτιστικό κέντρο (AGORA) και οι μεγάλες οργανωμένες με εξοπλισμό αίθουσες δίνουν τη δυνατότητα “μέσα απο διάφορους σχεδιασμούς και οικονομικά προγράμματα“ να πραγματοποιεί η κοινότητα κοινωνικές, σχολικές, πολιτιστικές και άλλες διάφορες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.