Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΕ: Αναθεώρησε τον κατάλογο χωρών για ταξίδια

Το Συμβούλιο της ΕΕ αναθεώρησε τον κατάλογο με τις τρίτες χώρες από τις οποίες επιτρέπονται τα μη απαραίτητα ταξίδια προς την ΕΕ .

Στις τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ και Σένγκεν) χωρίς περιορισμούς προστέθηκε η Ουρουγουάη.

Ταυτόχρονα η Ε.Ε. αποφάσισε να επαναφέρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Σερβία, την Αλβανία, την Ιαπωνία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και το Μπρουνέι, 

Με βάση τα κριτήρια και τους όρους από τις 9 Σεπτεμβρίου 2021 τα κράτη-μέλη θα πρέπει σταδιακά να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα εξωτερικά σύνορα για τους κατοίκους των ακόλουθων τρίτων χωρών: 

Αυστραλία, Βοσνία -Ερζεγοβίνη, Καναδά, Ιορδανία, Νέα Ζηλανδία, Κατάρ, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ουκρανία, Ουρουγουάη και Κίνα, υπό την προϋπόθεση της επιβεβαίωσης της αμοιβαιότητας.

Ο Κατάλογος αυτός θα συνεχίσει να αναθεωρείται κάθε δύο εβδομάδες. Η κατάρτιση του καταλόγου, βασίζεται στην επιδημιολογική κατάσταση της κάθε χώρας (κάτω από 75 κρούσματα Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες), καθώς και στην παρουσία παραλλαγών, στο ποσοστό ανίχνευσης, στην αξιοπιστία των δεδομένων και στην πρόοδο του εμβολιασμού.

Η σύσταση του Συμβουλίου της ΕΕ δεν είναι νομικά δεσμευτική για τα κράτη-μέλη.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.