Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Γερμανία: Σήμερα η "μάχη" των τριών στην TV

Η τηλεμαχία αρχίζει στις 20:15 ώρα Γερμανίας και θα συμμετέχουν οι τρεις υποψήφιοι Καγκελάριοι Λάσετ, Αναλένα Μπέρμποκ και Όλαφ Σόλτς. Θα μεταδοθεί από το ARD και ZDF

Ο Όλαφ Σολτς, ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, και εξακολουθεί να είναι με απόσταση ο πιο δημοφιλής από τους υποψηφίους για την καγκελαρία.

Τα ποσοστά του δεν έχουν πληγεί μέχρι στιγμής από τις εφόδους της περασμένης εβδομάδας στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης στο πλαίσιο έρευνας για την κυβερνητική υπηρεσία κατά του ξεπλύματος χρήματος, την οποία ως υπουργός Οικονομικών, επιβλέπει ο ίδιος. Η δημοσκόπηση του INSA διεξήχθη εν μέρει πριν και εν μέρει μετά τις εφόδους.

Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών είναι να οδηγήσουν στην δημιουργία ενός τριμερούς συνασπισμού --ένα σενάριο που μπορεί να χρειαστεί μερικούς μήνες διαπραγματεύσεων κατά τους οποίους η Μέρκελ θα παραμείνει καγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.