Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Γερμανία: Nόμοι που αλλάζουν από 1η Νοεμβρίου

Oι νέοι νόμοι / αλλαγές νόμων που θα ισχύουν στην Γερμανία από τον Νοέμβριο του 2021:

Από τις 9 Νοεμβρίου θα ισχύσουν υψηλότερα πρόστιμα για παραβίαση του ορίου ταχύτητας καθώς και για τους παραβάτες στάθμευσης

Ο ανανεωμένος κατάλογος προστίμων του ΚΟΚ προβλέπει αυστηρότερες ποινές για παραβάσεις των κανόνων στην οδική κυκλοφορία. Για παράδειγμα ο οδηγός ΙΧ που σε αστικές περιοχές θα υπερβαίνει  16 έως 20 χιλιόμετρα το όριο ταχύτητας θα πληρώνει 70 ευρώ αντί για 35 ευρώ. 

Στο μέλλον, θα επιβληθούν επίσης υψηλότερα πρόστιμα για όσους παρκάρουν παράνομα σε πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους ή σταματούν χωρίς άδεια σε προστατευτικές λωρίδες ή παρκάρουν και σταματούν στη δεύτερη σειρά. Η στάθμευση στη δεύτερη σειρά θα κοστίζει 55 αντί για 20 ευρώ  ενώ θα είναι ακόμη πιο ακριβό εάν εμποδίζονται ή κινδυνεύουν άλλοι οδηγοί. Μια άλλη ρύθμιση προβλέπει πρόστιμο 55 ευρώ σε όσους σταθμεύουν χωρίς έχουν το δικαίωμα σε χώρο στάθμευσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων και οχημάτων κοινής χρήσης. 

Αντίθετα, οι κανόνες απαγόρευσης οδήγησης και οι κανονισμοί όσον αφορά τους "πόντους"  στο Flensburg παραμένουν αμετάβλητοι. 

Περιορισμοί για μη εμβολιασμένα άτομα: Από την 1η Νοεμβρίου, δεν θα υπάρχουν πλέον αποζημιώσεις καραντίνας

Αν μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι αρρωστήσουν με κορωνοϊό και τεθούν σε καραντίνα δεν θα λάβουν πλέον από τον εργοδότη το μισθό τους ώς έξι εβδομάδες όπως προβλέπεται μέχρι σήμερα. 

Ωστόσο, ελάχιστα θα αλλάξουν προς το παρόν για τους εργαζόμενους, γιατί ο εργοδότης πρέπει πρώτα να κάνει προκαταβολές με την καταβολή των μισθών. Μόνο έτσι μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση από τα ταμεία βάσει του νόμου περί προστασίας από λοιμώξεις και στη συνέχεια να λάβει την επιστροφή των μισθών. 

Υψηλότερες χρεώσεις PayPal

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει ξεχωριστές χρεώσεις για πληρωμές PayPal από και προς τη Μεγάλη Βρετανία.  Από τις 10 Νοεμβρίου, ωστόσο, οι πληρωμές από και προς τη Μεγάλη Βρετανία με PayPal θα είναι ακριβότερες.

Η ΙΚΕΑ σχεδιάζει αναδυόμενα καταστήματα (χώρος λιανικής που ανοίγει για προσωρινό χρονικό διάστημα)

Εκτός από τα γνωστά καταστήματα επίπλων, το σουηδικό κατάστημα επίπλων σχεδιάζει να ανοίξει τα λεγόμενα pop-up καταστήματα στα κέντρα των πόλεων από την 1η Νοεμβρίου.

Το αναδυόμενο κατάστημα IKEA στο Wolfsburg θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2021. Ένα άλλο αναδυόμενο κατάστημα πρόκειται να ακολουθήσει στο Ravensburg στις αρχές του 2022. Αρχικά θα υπάρξει μόνο δοκιμαστική λειτουργία για 18 μήνες, μετά την οποία θα αποφασιστεί εάν αυτό το είδος πώλησης θα συνεχιστεί περαιτέρω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.