Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Mönchengladbach / Dusseldorf: Σεμινάριο Βυζαντινής Αγιογραφίας

Tου Νίκου Ιωαννίδη

Mönchengladbach

Μία καθηλωτική παρουσίαση, Βυζαντινών φορητών Εικόνων, με Δημιουργίες, Μαθητών του Τμήματος Αγιογραφίας, της Ομάδας Βυζαντινών Τεχνών, του Επιμορφωτή Βυζαντινής Αγιογραφίας κυρίου Σαργιώτη Παναγιώτη, έλαβε χώρα στις 26 Σεπτεμβρίου στο Ομοσπονδιακό Κρατίδιο Nordrhein-Westfalen της Γερμανίας, στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Mönchengladbach.

Η Ελληνική Ομογένεια είχε την ευκαιρία να δει από κοντά , το <<Αγιογραφικό Επίτευγμα>> ,των μαθητών , όπου Ηγείται ο κ. Σαργιώτης Παναγιώτης,  προετοιμάζοντας , τους Δόκιμους Αγιογράφους,  αποτελεσματικά , με σωστή και άρτια καθοδήγηση ,να φτάσουν  στο Επιθυμητό αποτέλεσμα ενός <<θεάρεστου Έργου>>, έχοντας καταφέρει να σηκώσουν το <<Λάβαρο Της Ορθοδοξίας>>, τόσο ψηλά, ώστε η Ελληνική Ομογένεια της Γερμανίας να αισθάνεται , Δέος και Σεβασμό.!

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας ,το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε για κάποιο διάστημα , μέσω Διαδικτύου , και κάποιες φορές όταν ήταν επιτρεπτό , Διά Ζώσης.

Κάθε τεχνοτροπία , και κάθε μέθοδος έκφρασης, βασίζεται πάνω σε Εκκλησιαστικούς κανόνες,  κάτω από την Αυστηρή επίβλεψη του Επιμορφωτή, και με την χάρη Της Παναγίας , παρουσιάστηκαν επιλεγμένα έργα ,στην αίθουσα του Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού  Αγίου Νικολάου , Όπου ήταν και ο χώρος που διδάχτηκαν οι μαθητές το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγιογραφίας.

Η <<Πολύτιμη Έκφρασις>>,  ο κόπος ,η σπουδή και η αφοσίωση στην μαθητεία , απογείωσε το αποτέλεσμα παρουσιάζοντας την μεγαλειώδη έκθεση με τίτλο  <<Αγίων Τέχνη>>.!

Μία έκθεση , όπου κατάφερε να μεταφέρει τον κάθε επισκέπτη , σε ένα κόσμο γεμάτο ευλογία , υμνόντας το μεγαλείο της Ορθοδοξίας , ωστε να αναδειχθεί η συνέχεια , και η σημαντικότητα της , για την ανθρώπινη ύπαρξη των Λαών και της Ομογένειας.

Όλα τα έργα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ήταν εμπνευσμένα  μέσα από Ιερά κείμενα του Χριστιανισμού, αποτελόντας, πηγή έμπνευσης των Δημιουργών.

Dusseldorf

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο Βυζαντινής Αγιογραφίας Στον Ελληνορθόδοξο  Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Dūsseldorf, από τον Επιμορφωτη  Βυζαντινών Τεχνών κ. Σαργιώτη Παναγιώτη.

Το τμήμα Αγιογραφίας, Του Ναού, δίνει την δυνατότητα στους Μαθητές, να μάθουν την Διαδικασία ολοκλήρωσης  Βυζαντινής Φορητής Εικόνας, και Τοιχογραφιών, θεωρητικά και πρακτικά.

Πέρα από την εργαστηριακή και θεωρητική επιμόρφωση,  Διδάσκεται η αντιμετώπιση κάθε  τεχνικού προβληματισμού, που μπορεί να έχει ο μαθητής, ώστε να είναι εύκολη η διαδικασία της αποπεράτωσης του έργου.

Στο Σεμινάριο υπάρχει μεγάλη συμμετοχή μαθητών καλλιτεχνών, της ομογένειας.

Μετα απο σειρά επιτυχιών, Και επιτυχημένων εκθέσεων Του τμήματος Αγιογραφίας Του Ναού, η ομάδα του Παναγιώτη Σαργιώτη  ετοιμάζεται πυρετωδώς για Νέα Εκθεση στο Dūsseldorf .

Για την ημερομηνία έναρξης και λεπτομέρειες της έκθεσης Θα ενημερωθεί άμεσα η ομογένεια , με δελτίο τύπου από επίσημες πηγές ενημέρωσης 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.