Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Span: Τέλος η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοιού

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn τάχθηκε υπέρ της σταδιακής κατάργησης της λεγόμενης "επιδημικής κατάστασης εθνικής εμβέλειας". 

Όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, ο πολιτικός του CDU τοποθετήθηκε στο πνεύμα αυτό σε διαβουλεύσεις με τους υπουργούς Υγείας των ομοσπονδιακών κρατών με θέμα τον κορωνοιό. 

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, το αποφασιστικό επιχείρημα του Spahn ήταν ότι το Ινστιτούτο Robert Koch κρίνει πλέον ως μέτρια την κατάσταση κινδύνου για τους εμβολιασμένους ανθρώπους καθώς και μικρό τον κίνδυνο υπερβολικών απαιτήσεων για το σύστημα υγείας . 

Το RKI επισημαίνει εδώ και πολύ καιρό ότι η σοβαρή εξέλιξη της νόσου του κορωνοϊού εμφανίζεται σχεδόν μόνο σε μη εμβολιασμένα άτομα, οπότε με δεδομένη την τρέχουσα ποσόστωση εμβολιασμού, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της επιδημίας θα μπορούσε να λήξει σε εθνικό επίπεδο στις 25 Νοεμβρίου 

"Αυτό θα τερματίσει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που υπήρχε από τις 28 Μαρτίου 2020 και συνεπώς για σχεδόν 19 μήνες" φέρεται να δήλωσε ο Spahn ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής .

Πηγή: Tagesschau

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.